Grupas «Tumsa» dalībnieks Dāvis atklāj, kā Vācijā klājas Valteram Frīdenbergam

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA/Ieva Leiniša

Sarunā ar TVNET grupas «Tumsa» taustiņinstrumentālists un Valtera Frīdneberga draugs Dāvis Ābrams pastāstīja, ka tautā mīlētais mūziķis «Šaritē» klīnikā Vācijā turpina cīņu ar onkoloģisko slimību un ir pozitīvi noskaņots.

«Tagad beidzot viss ir izkustējies uz priekšu un kaut kas notiek. Tāpēc viņam noskaņojums ir pacēlies uz augšu. Bija tas Ziemassvētku laiks, kad Vācijā un visur kur cilvēkiem bija atvaļinājumi, – tad viss apstājās un nenotika tik ātri, cik gribētos. Ņemot vērā viņa veselības stāvokli un sajūtas, tad, protams, gribas, lai viss norit pēc iespējas ātrāk,» tā Ābrams.

Abi regulāri sazinās un ap Jaungadu pat satikās klātienē: «Ņemot vērā to, cik viņš ir stiprs un garīgi spēcīgs, viņš nekad nepadosies. Nekas nav apstājies. Neviens nav nolaidis rokas – ne mēs, ne viņš, ne kāds cits. Mēs zinām, ka viss būs labi un jāturpina dzīvot. Mēs esam blakus no paša sākuma. Viņš nav tas cilvēks, kurš padosies.»

Dāvis atklāja, ka Valters, tāpat kā visi grupas «Tumsa» dalībnieki, ir liels kino fans un Vācijā laiku pavada, skatoties filmas. Pirms aizbraukšanas Frīdenbergs intervijā ar TVNET pastāstīja, ka līdzi ņem arī rakstnieka Dena Brauna grāmatu «Inferno».

Labdarības koncerta «Mūzika un dzīvība. Vienoti par iespēju!» preses konferencē Ziedot.lv vadītāja Rūta Dimanta informēja, ka dziedātājs pēc izmeklēšanas ir sācis terapiju. Pagaidām nav iespējams prognozēt, kad viņš varētu atgriezties Latvijā.

Kā jau ziņots, mūziķim vēzi diagnosticēja apmēram pirms gada. Tika veikta operācija un trīs ķīmijterapijas kursi. Rezultāti bija labi un radās cerība, ka slimību izdosies uzveikt, - tomēr aizvadītā gada vasarā slimība atgriezās, tika atklātas metastāzes limfvados un saslimšana strauji progresēja.

Tā kā ar Latvijā pieejamajām ārstēšanas metodēm un medikamentiem izdevās tikai stabilizēt situāciju, sabiedrība 2017. gada novembrī tika lūgta ziedot naudu Frīdenberga ārstēšanai Vācijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu