Pašmāju albumi, ko gaidām 2018. gadā

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Gada sākums ir piemērots brīdis ne tikai lai atskatītos uz aizgājušo gadu, sasniegumiem pašmāju mūzikā, bet arī lai ielūkotos nākotnē, šogad gaidāmajos mūziķu studiju albumos. Tādus pavisam noteikti gaidām no Latvijas popmūzikas lielajiem vārdiem Dona, «Prāta vētras», taču jaunas plates sola arī ne tik skaļi, bet ne mazāk nozīmīgi mākslinieki. Lūk, neliels ieskats. Ja kaut kā trūkst, droši dalieties raksta komentāros!

Sāksim ar popmūziku. Jau minētais Dons vienlaikus ar lielkoncertu Arēnā Rīga 14. februārī plāno laist klajā savu septīto studijas albumu, kas sekos 2016. gada darbam «Tepat». No albuma jau esam iepazinušies ar dziesmu «Pa ceļam», kas ir kopdarbs ar Arni Račinski («Laika suns») un daudzu Dona dziesmu tekstu autoru Ingu Bērziņu. Arī Jelgavas lielgrupa «Prāta vētra» pagājušogad izziņoja jaunu albumu. Jaunais ieraksts, kuru plānots laist klajā aprīlī, top kopā ar producentiem un dziesmu līdzautoriem Dāvidu Larsonu un Povelu Ulsonu no Zviedrijas (no grupas «The Royal Concept»). Jaunus albumus sola arī dziedātāja Aija Andrejeva, Kārlis Būmeisters un Markus Riva.

Foto: Publicitātes

Poproka/roka kategorijā pavisam noteikti šogad jaunu albumu klajā laidīs grupa «Laime pilnīga», tā nosaukums «Synergy and Waterlilies». Albums tiks atklāts 19. aprīlī koncertā K.K. fon Stricka villā. Ar jaunām dziesmām Igaunijā aktīvi strādā arī «The Sound Poets».

Iespējams, jauns albums būs arī hitu «Draugs» un «Meli» autoriem, grupai «AK69». Šādu iespējamību tviterī izteica grupas līderis Oskars Mustermanis.

Alternatīvās mūzikas laukā pavasarī jaunu albumu «Mitoloģijas» klajā laidīs dzejroka apvienība «Sigma». Grupa turpina iesākto sadarbību ar latviešu dzejniekiem, un jaunajā albumā būs iekļautas 10 dziesmas, kuru pamatā ir ievērojamu latviešu autoru - Kārļa Vērdiņa, Ulda Bērziņa, Annas Auziņas, Ingas Gailes, Marta Pujāta, Ineses Zanderes un Jāņa Rokpeļņa dzejoļi. Jaunu albumu šogad gaidām arī no «Jāņa Ruņģa klātbūtnes», dziesmu rakstnieka Goran Gora, Imanta Dakša, ģitārista Riharda Lībieša un, iespējams, «Zelta mikrofona» laureātiem - «Rīgas modes». Par patīkamu pārsteigumu šogad var kļūt postpanka apvienības «Plenērs» debijas albums.

Viens no gaidītākajiem noteikti šogad ir strauju popularitāti iemantojušās folka apvienības «Tautumeitas» topošais albums. Iespējams, ka tiksim arī pie jauniem «Duceles» un Dj Monsta (Uldis Cīrulis) un koklētājas Laimas Jansones kopprojekta «ZeMe» ierakstiem.

Jau ilgāku laiku jaunu albumu sola Kaspars Bindemanis, tā izdošanas datums ik pa laikam pārcelts. Varbūt beidzot šogad?

Zināms, ka darbu studijā ar jaunām dziesmām turpina arī pašmāju šūgeiza korifeji «Tribes Of The City», «Das Sonntags Legion», grupa «Laika suns», kā arī «Aurora», kas ilgi gaidīto ierakstu sola jau martā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu