2017. gada spožākās uzlecošās zvaigznes

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA/publicitātes foto/Jānis Škapars/LTV publicitātes foto/

Šogad esam lepojušies ar daudz jauno talantu panākumiem - TVNET ir radījis sarakstu, kurā apkopotas 2017. gadā spilgtākās uzlecošās zvaigznes.

Aļona Ostapenko

Šogad tikai 20 gadus vecā tenisiste Aļona Ostapenko triumfēja Francijas atklātā čempionāta («French Open») turnīrā, kas ir lielākais panākums Latvijas tenisa vēsturē. Viņa jūnijā sagādāja sensāciju pasaules tenisa sabiedrībā, kad Francijas atklātā čempionāta finālā ar 4-6, 6-4, 6-3 pieveica titulēto Simonu Halepu, kura uzvaras gadījumā būtu kļuvusi par pasaules ranga līderi.

Pirms Ostapenko kāds tenisists karjeras pirmo titulu uzreiz «Grand Slam» turnīrā ieguva 1997. gadā, kad to paveica brazīlietis Gustavu Kuertens - zīmīgi, ka tas notika tieši 8. jūnijā jeb dienā, kad ir Latvijas tenisistes dzimšanas diena.

2017. gadā gadā Ostapenko kļuva par otro visvairāk nopelnījušo sportisti Latvijā aiz Kristapa Porziņģa. Pēc oficiāliem datiem viņa turnīros tika pie 3,99 miljoniem dolāru (3,3 miljoniem eiro).

Arturs Gruzdiņš

TV operators un mūziķis, rūjienietis Arturs Gruzdiņš, 3. decembrī kļuva par Latvijas muzikālā šova «X Faktors» pirmās sezonas uzvarētāju, saņemot balvā 10 tūkstošus eiro, kā arī ekskluzīvu sadarbību ar ierakstu kompāniju «Sony Music».

Jau no pirmās dienas «tuneļotais» un bārdainais dziedātājs nozaga šova fanu sirdis - kopš šova sākuma viņš katrā raidījumā ieguva skatītāju balvu 200 eiro, kas paredzēta sava talanta attīstīšanai.

Rebeka Koha

Svarcēlāja Rebeka Koha 30. novembrī ASV izcīnīja bronzu pasaules čempionātā un kļuva par pirmo Latvijas sievieti, kura pieaugušo planētas meistarsacīkstēs tikusi pie godalgas.

Svara kategorijā līdz 58 kilogramiem Koha summā pacēla 222 kilogramus. Raušanā Kohai veiksmīgi bija visi trīs mēģinājumi, smagākajā no tiem paceļot 101 kilogramu, kas ir jauns sportistes rekords. Savukārt grūšanā Latvijas pārstāve tika galā ar 121 kilogramus smagu stieni, turklāt arī šajā disciplīnā viņa sekmīgi veica visus trīs mēģinājumus. Raušanā Koha tika arī pie mazās bronzas medaļas, kamēr grūšanā viņai piektais rezultāts.

Karīna Račko

Sertificētā zobārste Karīna Račko ar savu pirmo grāmatu, erotisko romānu «Saplēstās mežģīnes», rudenī iekaroja visu grāmatnīcu topu virsotnes un, protams, sieviešu sirdis.

Kamēr viņas veikums tiek izķerts no grāmatnīcu plauktiem, Račko ne tikai audzina meitiņu, bet arī kļuvusi par vienu no grāmatžurnāla «Imperfekt» autoriem un nākamgad sola laist klajā savu otro grāmatu – tajā rakstniece analizēs brīvo attiecību tēmu, monogāmijas un poligāmijas jautājumus.

The Ludvig

Talantīgais dziedātājs Jēkabs Ludvigs Kalmanis jeb The Ludvig sevi pārliecinoši pieteica Latvijas «Eirovīzijas» dziesmu konkursa atlasē «Supernova» ar romantisko dziesmu «I'm in Love With You». Lai gan uzvaru šovā guva «Triana Park», Ludvigs joprojām ir palicis skatītāju atmiņā ar «lipīgo» hitu.

Kalmanis turpina attīstīties un strādāt – šajā decembrī viņš kopā ar Tīnu Šipkēvicu redzams koncertpiedzīvojumā «Pasaka ziemā».

Jeļena Matule

Pašmāju dziedātāja Jeļena Matule Polijas muzikālajā šovā «The Voice of Poland» nokļuva līdz pat konkursa ceturtdaļfinālam, iekarojot skatītāju sirdis un iegūstot daudz jaunu fanu.

Pati censone par savu dalību šovā saka: «Ceturtdaļfināla posmā konkurence bija neticami augstā līmenī. Sanāca tā, ka es piekāpos dziedātājam no Polijas, kurš daudzus gadus aktīvi spēlē koncertus un raksta mūziku, kā arī Krievijas bērnu «Balss» uzvarētājai, tāpēc lepojos ar sevi. Šoreiz es negaidīju uzvaru, bet kādā ziņā uzvarēju – pārbaudīju savus spēkus, skatītāju reakciju un guvu nenovērtējamu pieredzi. Esmu laimīga un pateicīga projektam!»

Masaki Nakagava

Šogad visus negaidīti pārsteidza latviski dziedošais japānis Masaki Nakagava (Masaki Nakagawa), kurš īpaši iemīļojis «Prāta vētras» un Laura Reinika dziesmas. Viņš ir iedziedājis arī «Saule, Pērkons, Daugava», «Zemenes», «Sekundes» un citas Latvijā labi pazīstamas dziesmas.

Elīna Avotiņa

Latvijas Kultūras akadēmijas 2017. gada absolvente Elīna Avotiņa lomu jaunajā pašmāju seriālā «Svešā seja» ieguva 15 minūtēs - tikai pēc dienu ilgas sagatavošanās jaunā aktrise aizbrauca uz provēm un uzreiz tika pieņemta darbā.

Seriālā viņa atveido Džeinu Muižnieci, kura strādā tēva plastiskās ķirurģijas klīnikā par administratori. Par Džeinu un viņas māti var teikt – ābols no ābeles tālu nekrīt. Džeina ir «atsitusies» mātē, pārņēmusi visas viņas sievišķīgās īpašības. Džeinas stilīgās drēbes, aksesuāri, kosmētika un izpriecas gan izmaksā visai dārgi, bet māte uzskata, ka meitai ir jāpucējas un jābauda dzīve – kad tad, ja ne tagad?

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu