LNSO vecgada koncertos piedalīsies soliste Latonija Mora no ASV

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris (LNSO) no 28. decembra līdz 30. decembrim Lielajā ģildē sniegs koncertus «LNSO Vecgada koncerti», kuros uzstāsies Ņujorkas Metrololes opernama soliste Latonija Mora un poļu diriģents Tadeušs Voicehovskis, informē LNSO pārstāve Dagnija Dižbite-Svarinska.

Svētku programmā skanēs Emanuela Šabriē polonēze, «Aīdas» gaviles un Franča Lehāra «Čārdāšs», Vojceha Kilara kinomūzika, Džordžes Enesku «Pirmā rapsodija», Franča Supē operetes «Vieglā kavalērija» uvertīra, Agostino Laras «Granāda», kā arī Johana Štrausa valši un polkas.

Mora Ņujorkas Metropoles opernamā «Aīdu» izpildījusi kopā ar Latvijas tenoru Aleksandru Antoņenko. Iepriekš Mora piedalījusies «Cēsu mākslas festivāla» rīkotajā Džordža Gēršvina brīvdabas operā «Porgijs un Besa». Besas lomu Mora pirms tam dziedājusi arī Berlīnes filharmonijā Saimona Retla vadībā.

Savukārt Voicehovska muzikālajā vadībā tapušais Latvijas Nacionālās operas jaunākais iestudējums - Šarla Guno operas «Fausts» inscenējums - ieguva «Lielo mūzikas balvu 2016» kā «Gada iestudējums». Viņš diriģējis Ņujorkas Metropoles operā, Venēcijas «La Fenice», Stokholmas Karaliskajā operā, Dānijas Karaliskajā operā, Bavārijas Valsts operā un citos ievērojamos opernamos. Tāpat Voicehovskis bijis Varšavas Lielā teātra diriģents, Varšavas operas direktors, kā arī Dānijas Karaliskās akadēmijas orķestra galvenais diriģents.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu