Ierakstīta jauna dziesma Valta Pūces Ziemassvētku programmai

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Gatavojoties latviešu komponista Valta Pūces jaunajai Ziemassvētku programmai «Ir spožums kāds tuvāks», kuras pirmatskaņojums notiks jau 17. decembrī Jelgavā, jaunā un talantīgā dziedātāja un daudzu konkursu laureāte Dārta Stepanova ierakstījusi programmas vēstnesi – dziesmu «Ziemas ainava», kas arī skanēs jaunajā koncertprogrammā.

Nule ieskaņotā dziesma ar dzejnieka Pētera Brūvera vārdiem ir jauns Valta Pūces oriģināldarbs, kas tapis 2014. gadā, un tā līdz šim vēl nebija zināms plašākam klausītāju lokam.

«Šajā dziesmā uz mirkli ir apstājies laiks. Ziemas miegā snaudošā daba atdzīvojas ar pirmajām mūzikas taktīm un, šķiet, netveramas lietas kļūst īstas,» tā dziesmu tēlaini apraksta Dārta, kuras sadarbība ar komponistu Valtu Pūci ir izveidojusies jau vairāku gadu garumā.

Atgādināsim, ka Dārta Stepanova ir Latvijas Televīzijas rīkotā bērnu un jauniešu vokālā konkursa «Balss pavēlnieks 2016» Grand Prix ieguvēja; viņa ar panākumiem pārstāvējusi Latviju starptautiskos jauno izpildītāju konkursos un ir atvedusi godalgas no konkursiem Lietuvā, Igaunijā, Ukrainā, Lielbritānijā un Maltā. Savukārt jau 2019.gadā Dārtu redzēsim režisora Andra Gaujas jaunajā pilnmetrāžas spēlfilmā – attiecību trillerī «Nekas mūs neapturēs», kurā viņa atveidos mūzikas producenta Ralfa (Andris Keišs) meitu Alisi.

Ziemassvētku koncertprogrammā «Ir spožums kāds tuvāks», kurā piedalīsies arī dziedātāji Agnese Rakovska un Jānis Aišpurs, koklētāja Laima Jansone un Dailes teātra aktieri, izskanēs gan Valta Pūces pazīstamās dziesmas «Nosalušais sunītis», «Bāreņa lūgšana» u.c., gan viņa aranžētās tradicionālās Ziemassvētku dziesmas «Tur Betlēmē silītē», «Tik klusa un svēta» u.c.

Koncerti «Ir spožums kāds tuvāks» notiks:

17.decembrī plkst.18 Jelgavas Kultūras namā

22.decembrī plkst.20 Ogres Sv. Meinarda Romas katoļu baznīcā

23.decembrī plkst.18 Siguldas koncertzālē «Baltais flīģelis»

25.decembrī plkst.14 Tukuma Sv. Trīsvienības luterāņu baznīcā

25.decembrī plkst.19 Rīgas Vecajā Sv. Ģertrūdes baznīcā

26.decembrī plkst.14 Līvānu novada Kultūras centrā

27.decembrī plkst.19 Salaspils Kultūras namā «Rīgava»

28.decembrī plkst.18.30 Gulbenes Kultūras centrā

30.decembrī plkst.19 Baltezera baznīcā

Biļetes uz koncertiem var iegādāties «Biļešu Paradīzes» kasēs un internetā www.bilesuparadize.lv

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu