Slavenības kopā ar viskija ekspertu bauda ekskluzīvus dzērienus un ēdienus

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Oktobra izskaņā viesnīcas «Grand Hotel Kempinski» bārā «Grand Bar» norisinājās tikšanās ar pasaulē atzīto viskiju ekspertu un «Diageo» single malt (viena iesala) vēstnieku Tomu Džonsu (Tom Jones). Izsmalcinātās uzkodas un viskija meistarklasi apmeklēja tādi sabiedrībā zināmi cilvēki kā futbolists Kaspars Gorkšs, uzņēmēja Svetlana Leva, modelis Mārtiņš Kapzems, neiroķirurgs Egils Vaileinis ar sievu Laumu un citi.

Pasākuma laikā viesiem bija iespēja gan iepazīties ar dažādiem «Diageo» single malt viskijiem, gan novērtēt to kombinācijās ar dažādiem ēdieniem. Kā pastāstīja Toms Džonss, viskijs ir viens no tiem alkoholiskajiem dzērieniem, kuram ir ļoti plašas garšas nianses – no saldeni svaigas līdz pat dūmakainai. Tas nozīmē, ka ikvienam šī dzēriena cienītājam ir iespēja atrast sev tīkamāko garšu, turklāt to var lieliski kombinēt ar dažādiem ēdieniem.

«Ņemot vērā viskija niansētās garšas īpašības, dzēriens var veidot ideālu sadarbību gan ar uzkodām, gaļas ēdieniem un jūras veltēm, gan dažādiem desertiem un šokolādi. Tāpat viskijs lieliski garšo dažādās kombinācijās ar citiem dzērieniem. Ir valstis, kurās viskiju jauc ar kokosriekstu ūdeni, zaļo tēju un «Ginger Ale» limonādi, tajā pašā laikā nemainīgi populārākais dzēriens visā pasaulē, ar ko jaukt viskiju, joprojām ir «Coca-Cola»,» atklāj «Diageo» single malt vēstnieks Toms Džonss.

Kā zināms, mūsdienās labākie skotu viskiji tiek klasificēti trijos veidos: kā graudu viskiji (allgrain), iesala viskiji (malt) un jauktie viskiji (blended).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu