Nosaukti 10 pašmāju albumi, kas pretendē uz Austras balvu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Šorīt «Latvijas Radio 5 - Pieci.lv» raidījumā «Pieci rīti» tika izziņoti desmit albumi, kas pretendēs uz 2017. gada «Austras balvu» jeb aizvadītā gada Latvijas labākā albuma titulu. Balvas ieguvējs tiks nosaukts īpašā ceremonijā «Latvijas Radio» pirmajā studijā 17. novembrī. Šoruden balva tiks pasniegta jau trešo reizi, iepriekš triumfējot Alisei Jostei un grupai «Rīgas Modes».

Tāpat kā iepriekšējos gados, arī šogad balvai kvalificējās visi latviešu vai Latvijā dzīvojošu mūziķu albumi, kas izdoti no pagājušā gada 19. oktobra līdz šā gada 18. oktobrim – kopā izvērtēti tika gandrīz 80 albumi. No šā plašā albumu klāsta žūrija izvēlējās desmit labākos, no kuriem viens novembra vidū tiks atzīts par uzvarētāju, tā autoram saņemot arī naudas balvu 1000 eiro apmērā no biedrības «Latvijas Izpildītāju un producentu apvienība» (LaIPA).

2017. gada «Austras balvai» nominētie albumi

Ansis «Balzams»

Astro’n’out «Urda»

Auļi un Tautumeitas «Lai māsiņa rotājas»

Elizabete Balčus «Conarium»

Himnas «Manuskripts»

Manta «Karaliene Anna»

Oriole «The Mushroom Music Vol. 4»

Satellites LV «Varavīksnes galā»

Sniedze Prauliņa «Inkrustācija»

Stanislav Yudin & Asnate Rancane «Op.2»

Kā jau ziņots iepriekš, šā gada lielākais jauninājums balvas pasniegšanas norisē ir nominantu dzīvie koncerti, kas 15., 16. un 17. novembrī notiks Latvijas Radio pirmajā studijā, pēdējam no koncertiem noslēdzoties ar balvas pasniegšanu. Paredzēts, ka šajos koncertvakaros uzstāsies visi nominētie mākslinieki un tie tiks pārraidīti gan «Latvijas Radio 5 – Pieci.lv» ēterā, gan video tiešraidē portālos «LSM» un «Delfi». Tāpat visi nominētie mūziķi tiks aicināti uz intervijām «Latvijas Radio 5 – Pieci.lv» dienas programmā pie Lindas Samsonovas, par ko sīkāk tiks ziņots tuvākajā laikā.

Tikmēr portālā «Delfi» šodien tiks sākts auditorijas balsojums, kas ļaus labāko albumu no «Austras balvai» nominētā desmitnieka izvēlēties arī klausītājiem. Jebkuram portāla lasītājam būs iespēja reizi dienā nobalsot par savu favorītu, un balsojuma beigās tā uzvarētājam tiks pasniegta «Delfi» simpātiju balva, kas ļaus īstenot reklāmas kampaņu portālā 1000 eiro apmērā

«Austras balvas» žūrijā šogad darbojas tās dibinātāji Lauris Anstrauts un Normunds Vucāns, kā arī virkne Latvijas mūzikas industrijas profesionāļu – laikraksta «Diena» mūzikas žurnālists Uldis Rudaks, «Latvijas Radio 5 – Pieci.lv» ētera personības Toms Grēviņš, Artis Volfs un Karmena Stepanova, «Radio 7» dibinātājs un dīdžejs Egons Reiters, «Positivus» festivāla organizators Ģirts Majors, mūzikas žurnālists Kaspars Zaviļeiskis, «Radio NABA» ētera personība Atis Žagars, «Music Export Latvia» izpilddirektore Agnese Cimuška, portāla «Delfi» kultūras redaktore Nora Rieksta-Ķenģe, mūzikas žurnālists Klāss Vāvere, LaIPA izpilddirektore Liena Grīna, portāla «Satori» redaktors Ilmārs Šlāpins un pagājušā gada uzvarētāji - grupa «Rīgas Modes». Tāpat žūrijai atkal pieaicināti arī ārzemju pārstāvji – Igaunijas sabiedriskās radiostacijas «Raadio 2» dīdžejs Eriks Morna, laikraksta «Lietuvos Rytas» mūzikas žurnālists Ramūnas Žilnis, kā arī Baltkrievijas mūzikas portāla «Experty.by» galvenais redaktors Dmitrijs Bezkorovainijs.

«Austras balvu» organizē mūzikas portāla «Intro.lv» žurnālisti Lauris Anstrauts un Normunds Vucāns.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu