Latvijā bungu guru no ASV - Terijs Bozzio

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Koncertu sērijas «Art Of Riga Jazz» ietvaros, pirmo reizi Rīgā viesosies sitamo instrumentu guru no ASV – Terijs Bozzio (Terry Bozzio). 2. novembrī, Mūzikas namā «Daile» interesentiem būs iespēja iepazīties ar lielāko sitamo instrumentu aprīkojumu pasaulē. Solo programma tiks prezentēta kā muzikāla izrāde, pierādot sitamo instrumentu neizmērojamo muzikālo iespēju robežas.

2013. gadā ierindots «Rolling Stones: 100 Greatest Drummers of All Time» topa 5. vietā kā labākais bundzinieks, kā arī visu laiku labāko bundzinieku «Esquire Magazines «Ten Craziest Drummers Ever» topa devītajā vietā.

Plašākai auditorijai pazīstams kā bundzinieks grupā «Missing Persons» un leģendārās amerikāņu personības Frenka Zappas (Frank Zappa) pavadošā sastāva dalībnieks. Piedalījies pasaulslavenās rokgrupas «Korn» astotā studijas albuma ierakstā.

Terry Bozzio ir dzimis saulainajā Sanfrancisko un uz improvizētām bundziņām sāka spēlēt kopš 6 gadu vecuma. Līdz 1968. gadam spēlējis galvenokārt dažādās garāžu grupās, līdz iestājās «Sir Francis Drake High School» un «College of Marin», kur apguva akadēmiskās mūzikas pamatus. Pēc skolu absolvēšanas darbojies vairākās džeza grupās un pirmo reizi piedalījās latīņu trompetista Luis Gasca albūma ierakstā kopā ar tādām zvaigznēm, kā Jack DeJohnette, George Duke un Joe Henderson.

1975. gadā veiksmīgi izturējis noklausīšanos pie Frank Zappa un turpmākajos trīs gados piedalījies vairāk kā desmit Zappas albumu ierakstos un trijās pasaules turnejās. 1977. gadā pievienojas slavenajiem Brecker Brothers.

Terry Bozzio kopā ar dziedātāju, Dale Bozzio un ģitāristu Warren Cuccurullo, izveidoja populāro new wave stila grupu «Missing Persons».

Nepārtraucot sadarbību ar visdažādāko stilu mūziķiem, kopš 80. gadu vidus Terry Bozzio attīsta savu solo sitamo instrumentu koncepciju, kas šodien novesta līdz pilnībai. Ar nelielām izmaiņām ir nostabilizējies unikālais mūziķa sitamo instrumentu arsenāls, kas sastāv no 8 lielajām bungām, divām mazajām, 26 hromatiski uzskaņotiem tom – tomiem, 53 šķīvjiem un vēl neskaitāmiem citiem atribūtiem, tādējādi viņš uz sitamajiem instrumentiem var spēlēt melodiju, līdzīgi, kā uz klavierēm. Unikāla iespēja baudīt klātienē unikālu priekšnesumu.

«Bozzio ir meistars. Pieeja bungu setam kā veselam orķestrim ir kas vienreizējs,» John Fermgrove.

«Art Of Riga Jazz» mūzikas gardēžiem paredzēta koncertu sērija, programmā piedāvājot unikālus koncertus un meistarklases, ar māksliniekiem, kuri Latvijā līdz šim nav viesojušies. Pagājušajā gadā apmeklētājiem tika dota iespēja iepazīties ar Bilu Laurensu (Bill Laurance), Kritstīni Asbjirnsenu (Kristin Asbjornsen) un Laionelu Luki (Lainel Loueke). Turpinot tradīcijas, arī šogad sagaidāmi ne mazāki muzikāli pārsteigumi.

Biļetes «Biļešu Serviss» kasēs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu