Jauns zviedru kriminālromāns - «Paganīni līgums»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Vasaras naktī policija uz jahtas, kas pamesta dreifē Stokholmas arhipelāgā, atrod mirušu jaunu sievieti. Sāļais ūdens plaušās liecina, ka viņa ir noslīkusi, tomēr viņas drēbes ir pilnīgi sausas. Nākamajā dienā kāds augsta ranga ierēdnis tiek atrasts pakāries savā pilnīgi tukšajā dzīvoklī. Ja tā bija pašnāvība, uz kā viņš pakāpās? Kamēr Jona Linna šķetina savstarpēji it kā nesaistītos notikumus, lasītājs soli pa solim, brīžiem virtuozos lēcienos, ierauga arvien plašāku panorāmu. Romāna «Paganīni līgums» notikumi tā izskaņā iepeldēs arī Rīgas jūras līcī. Grāmatu no zviedru valodas tulkojuši Jānis Rozenbergs un Ieva Pudure. Izdod «Mansards».

Lārss Keplers (Lars Kepler) ir Zviedrijā dzīvojoša rakstnieku pāra (Alexandra Coelho Ahndoril, 1966, un Alexander Ahndoril, 1967) pseidonīms. Kopš 2009. gada viņu grāmatas par izmeklētāju Jonu Linnu iznākušas vairāk nekā 10 miljonos eksemplāru 40 valodās, un rakstnieku pāris ir Zviedrijas mūsdienu veiksmīgākie autori, kuri Skandināvijas grāmatu pārdošanas virsotnē katru gadu mērojas spēkiem ar norvēģi Jū Nesbē. Tiem, kuriem patīk Nesbē, nešaubīgi patiks arī Keplers.

Foto: Publicitātes

«Paganīni līgums» ir dzidra skandināvu ‘noir’ pērle un otrais romāns inspektora Jona Linnas piedzīvojumu sērijā. «Mansards» izdevis arī sērijas pirmo romānu «Hipnotizētājs». Jaunā romāna nosaukums «Paganīni līgums» atsaucas uz slaveno vijolnieku, kurš esot pārdevis dvēseli velnam, lai iegūtu virtuozas muzikālās spējas. Vijolnieka vārdā nosauktais līgums nodrošina lielākā sapņa piepildīšanos, bet, līgumu nepildot, – ļaunākā murga īstenošanos.

larskepler.com

Grāmatu iespējams iegādāties interneta veikalā apgadsmansards.lv. Grāmatas tiek sūtītas pa pastu un uz «Omniva» pakomātiem, kā arī grāmatnīcās visā Latvijā.

www.apgadsmansards.lv

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu