Madonas Mākslas skolas audzēknes darbs gūst atzinību Tallinā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Tallinas Mākslas zālē notiekošajā Starptautiskās laikmetīgās mākslas triennālē jauniešiem «Eksperimenta!» žūrijas atzinību par spilgtu un māksliniecisku sniegumu saņēmis J.Simsona Madonas Mākslas skolas audzēknes Elīnas Pūces darbs «Laika strukturēšana», informē Latvijas Nacionālajā kultūras centrā.

Pūces veidotā darba pamatā ir pētījums par dažādiem ikdienas laika pavadīšanas ieradumiem un to atšķirībām.

Atklājot izstādi, Igaunijas Mākslinieku savienības prezidents Vano Allsalu, izcēla jauno autoru darbu īpaši augsto māksliniecisko kvalitāti, paužot pārsteigumu par jauno mākslinieku redzējumu daudzpusīgumu un to izmantotajām pieejām gan personiskiem jautājumiem, gan globālām problēmām.

Kā ziņots, šā gada 20. oktobrī Tallinas Mākslas zālē tika atklāta Starptautiskā laikmetīgās mākslas triennāle jauniešiem «Eksperimenta!». Latviju triennālē pārstāv 11 Latvijas jaunie mākslinieki ar deviņiem darbiem.

Foto: publicitātes

Kopumā triennāles ekspozīcijā skatāmi 70 jauniešu veidoti laikmetīgās mākslas darbi no desmit pasaules valstīm, kuros risināti jaunatnei būtiski un vienlaikus pretrunīgi jautājumi par līdzsvaru starp mākslu un ekonomiku, brīvību un ierobežojumiem.

Izstāde līdz šā gada 3. decembrim skatāma nozīmīgākajās Tallinas mākslas izstāžu telpās un galerijās – Tallinas Mākslas zālē, Tallinas Mākslas zāles galerijā, «Pilsētas galerijā» un Igaunijas Mākslas akadēmijas galerijā.

Latviju Starptautiskajā laikmetīgās mākslas triennālē «Eksperimenta!» pārstāv Valmieras Mākslas skolas audzēknis Roberts Ērglis ar darbu «Iespēja», Profesionālās izglītības kompetences centra «Nacionālā Mākslu vidusskola» audzēknis Reinis Lodziņš ar darbu «Plūsma», Vecumnieku mūzikas un mākslas skolas audzēkņi Katrīna Lavrinoviča, Aiga Andra Dručka, Unda Rušmane ar darbu «Laiks nav nauda» un Ķekavas Mākslas skolas audzēknis Stefans Pavlovskis ar darbu «Zīmoli un pieredzes».

Tāpat Latviju triennālē pārstāv Madonas Mākslas skolas audzēkne Elīna Pūce ar darbu «Laika strukturēšana», Rīgas 1. ģimnāzijas audzēkne Darja Sediha ar darbu «Skatpunkts», Rēzeknes Mākslas un dizaina vidusskolas audzēknis Reinis Sprudzāns ar darbu «Mākslas un ekonomikas daudzveidība», Bēnes Mūzikas un mākslas skolas audzēkņi Baiba Valtere ar darbu «Ahileja papēdis» un Ralfs Žukovskis ar darbu «Būt patiesam–mana vērtība».

Galeriju ar Starptautiskās laikmetīgās mākslas triennālē «Eksperimenta!» apskatāmajiem darbiem iespējams aplūkot Latvijas Nacionālā kultūras centra mājaslapā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu