20 sievietes, kas apsūdzējušas Vainstīnu seksuālā uzmācībā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Holivudā uzņemtas daudzas filmas par varmākām, un tagad kino briesmoņu baram pievienojies personāžs no reālās dzīves – viens no Holivudas ietekmīgākajiem producentiem Hārvijs Vainstīns, kuru virkne sieviešu apsūdzējušas izvarošanā. Lūk, 20 sievietes, kas atklāti dalījušās savā pieredzē, saskaroties ar šo seksuālu problēmu nomocīto vīreli.

Klēra Forlani

Aktrise Klēra Forlani atzinusi, ka veselas piecas reizes izmukusi no Vainstīna nagiem. Divas reizes ar producentu viņa tikusies viesnīcā, trīs reizes tikusies pusdienās. «Jā, viņš prasīja viņu pamasēt,» viņas raksta tviterī.

Klēra Forlani
Klēra Forlani Foto: Buzzfoto/Scanpix

Keita Bekinseila

Līdzīgi kā citas sievietes, kas apsūdzējušas Vainstīnu, arī Keita Bekinseila 17 gadu vecumā saskārusies ar šo vīru. Viņš uzaicinājis Keitu uz savu viesnīcas numuriņu un halātā būdams aicināja jauno meiteni iedzert. «Es biju jauna un naiva, un nespēju iedomāties, ka šis nesimpātiskais vīrelis patiesībā vēlējās, lai manī rastos par viņu seksuāla interese,» viņa saka.

Keita Bekinseila
Keita Bekinseila Foto: ap/scanpix

Džesika Barta

Aktrise Džesika Barta uzskata, ka tieši viņas saskarsme ar producentu, likusi Setam Makfarleinam (Seth MacFarlane) «Oskaru» nomināciju paziņošanas ceremonijā publiski pajokot par šo tēmu. Barta atklāj, ka Vainstīns viņu aicinājis uz savu viesnīcas numuriņu, lai pārrunātu karjeras perspektīvas. Vēlāk viņš prasījis masāžu gultā.

Džesika Barta
Džesika Barta Foto: Reuters/Scanpix

Lea Seidū

Franču aktrise Lea Seidū (Lea Seydoux) apgalvo, ka Vainstīns mēģinājis viņu noskūpstīt. Tas noticis Parīzes Modes nedēļas ietvaros 2012. gadā. Arī viņa piekrita doties uz viesnīcas numuriņu, lai pārrunātu karjeras iespējas Holivudā.

Lea Seidū
Lea Seidū Foto: EPA/Scanpix

Kara Delavinja

Aktrise un modele Kara Delavinja (Cara Delevingne) dalījusies ar līdzīgu stāstu no viesnīcas numuriņa. Vainstīns esot lielījies ar to kā daudzām aktrisēm atvēris durvis Holivudā, un tas noticis caur gultu. Vainstīns gribējis, lai Kara sāk viņa numuriņā skūpstīties ar kādu citu tur jau esošu sievieti.

Kara Delavinja
Kara Delavinja Foto: Reuters/Scanpix

Rouza Makgovana

Rouza Makgovana (Rose McGowan) savulaik no Vainstīna saņēmusi 100 000 dolāru, lai incidents, kas notika Sandensas kino festivāla laikā tiktu noklusēts. Mēs varam minēt, kāds rakstura incidents tas bijis.

Rouza Makgovana
Rouza Makgovana Foto: ap/scanpix

Hetere Greiema

Aktrise Hetere Greiema (Heather Graham) arīdzan atklājusi, ka viņai piedāvāts darbs kino apmaiņā pret seksu. Viņa piebildusi, ka Vainstīnam ar sievu esot bijusi vienošanās, ka viņš, būdams ārpus mājas, drīkst stāties dzimumattiecībās ar citām sievietēm.

Hetere Greiema
Hetere Greiema Foto: Reuters/Scanpix

Andželīna Džolija

Andželīna Džolija izteikusies, ka viņai bijusi «slikta pieredze» ar producentu un viņa brīdinājusi daudzas kolēģes par Vainstīna uzvedību.

Andželīna Džolija
Andželīna Džolija Foto: ap/scanpix

Ešlija Džada

Aktrise Ešlija Džada (Ashley Judd) bija viena no pirmajām, kas apsūdzēja Vainstīnu.

Ešlija Džada
Ešlija Džada Foto: Reuters/Scanpix

Gvineta Paltrova

45 gadus vecā aktrise Gvineta Paltrova atklāja, kā Vainstains savulaik centies toreiz 22 gadus veco sievieti pavedināt, aicinot veikt viņam masāžu viesnīcas numurā, ko viņa noraidījusi.

Gvineta Paltrova
Gvineta Paltrova Foto: AFP/Scanpix

Asja Ardžento

Itāļu kinozvaigzne Azija Ardžento (Asia Argento) apgalvo, ka Holivudas producents viņu pirms 20 gadiem piespiedis nodarboties ar orālo seksu. Ardžento līdz šim klusējusi, baidoties, ka Vainstīns viņu iznīcinās. «Es zinu, ka viņš jau pirms tam daudzus cilvēkus bija sagrāvis,» viņa teica intervijā žurnālam «The New Yorker».

Asja Ardžento
Asja Ardžento Foto: AFP/Scanpix

Luisete Gaisa

Bijusī aktrise Luisete Gaisa (Louisette Geiss) atklājusi, ka Vainstīns vairākkārt prasījis, lai viņa skatās kā viņš onanē.

Luisete Gaisa
Luisete Gaisa Foto: Reuters/Scanpix

Rozanna Ārkete

«Pulp Fiction» zvaigzne Rozanna Ārkete (Rosanna Arquette) apgalvo, ka producents paņēmis viņas roku un virzījis tuvāk savam dzimumloceklim. Kad viņa atteicās veikt kādas darbības, viņas vārds pazuda no daudziem kino projektiem. «Viņš manu dzīvi padarīju ļoti sarežģītu,» viņa atklāj.

Rozanna Ārkete
Rozanna Ārkete Foto: Reuters/Scanpix

Ambra Batilana Gutiresa

Ņujorkas policija 2015. gadā veica neilgu izmeklēšanu pēc tam, kad modele Ambra Batilana Gutiresa (Ambra Battilana Gutierrez) bija paziņojusi, ka ietekmīgais producents viņu ir apgrābstījis. Modele bija ierakstījusi sarunu, un ierakstu vēlāk ieguva žurnāls «The New Yorker», kas to publicējis savā tīmekļa vietnē. Ierakstā dzirdams, ka Vainstīns atzīst, ka dienu iepriekš apgrābstījis modeles krūtis.

Ambra Batilana Gutiresa
Ambra Batilana Gutiresa Foto: Vida Press

Mira Sorvino

Aktrise Mira Sorvino (Mira Sorvino) pastāstījusi kā viesnīcas numuriņā Vainstīns sācis masēt viņas plecus, un vēlējies vēl ciešāku kontaktu.

Mira Sorvino
Mira Sorvino Foto: Reuters/Scanpix

Emma Dekune

Franču aktrise Emma Dekune (Emma De Caunes) tikšanās laikā viesnīcas numuriņā bija spiesta nolūkoties uz kailu Vainstīnu, kurš rokās turējis savu uzbudināto locekli.

Emma Dekune
Emma Dekune Foto: Reuters/Scanpix

Elizabete Karlsena

Producente Elizabete Karlsena (Elizabeth Karlsen) izdevumam «The Hollywood Reporter» pastāstījusi, ka jau 30 gadus atpakaļ bija dzirdējusi par gadījumu, kad kāda jauna sieviete tikusi pārsteigta, kad viņas guļamistabā ienācis kails Vainstīns.

Elizabete Karlsena
Elizabete Karlsena Foto: EPA/Scanpix

Lorena Sivāna

TV diktore Lorena Sivāna (Lauren Sivan) apgalvo, ka Vainstīns viņas priekšā onanējis.

Lorena Sivāna
Lorena Sivāna Foto: Vida Press

Džesika Hainsa

Džesikai Hainsai bija jāizģērbjas, lai iegūtu lomu, viņa atteikusies.

Džesika Hainsa
Džesika Hainsa Foto: Wan/Scanpix

Romola Garai

Britu aktrise Romola Garai atzinusi, ka jutusies kā izvarota, kad bija uzaicināta uz darba interviju ar Vainstīnu, kurš sagaidīja viņu viesnīcas istabā, tērpies tikai pidžamā.

Romola Garai
Romola Garai Foto: AFP/Scanpix
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu