Kuplā atbalstītāju lokā durvis ver zināšanu telpa «Zikurāts»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Ar aizrautīgu diskusiju un koncertu ceturtdien Bruņinieku ielā 36 tika atvērta zināšanu telpa «Zikurāts». Viesu skaits bija visnotaļ kupls, pulcējot vairākas Latvijā pazīstamas personas, tostarp ārstus, psihoterapeitus, augstskolu lektorus, mūziķus un pieredzējušus ceļotājus. Gastroenterologa Anatolija Danilāna, psihoterapeita Viestura Rudzīša, rakstnieces Inta Blūmas un Rūdīšanās skolas dibinātājā Māra Žundas vadībā apmeklētājus aizrāva diskusija «Zināšanu nozīme cilvēka veselībā».

«Zināšanas ir patiesi daudz, bet cilvēks tās ne vienmēr izmanto prātīgi. Manuprāt, neskatoties uz informācijas bagātību, ir zudusi motivācija. Bieži tiek nogaidīts kritiskais brīdis… situācija, kad veselība saasinās,» tā zināšanu devumu veselībai komentē Māris Žunda. Viesturs Rudzītis minēto papildināja, aicinot neaizmirst skolotāju lomu: «Jebkuras izaugsmes pamatā ir savstarpēji saprotoša, taču hierarhiska sistēma. Tas sniedz stimulu abām pusēm. Lai gan zināšanu iegūšana ir svēts process, tām ir jānāk caur darbu, caur ieguldījumu, caur «svīšanu» dažādu pārbaudījumu laikā.»

Inta Blūma aicināja klātesošos neaizmirst par vienu no galvenajiem ceļa radītājiem – sirdsbalsi: «Ne vienmēr mēs spējam vienlīdz labi orientēties visās dzīves sfērās. Ir brīži, kad sajūtām ir jāļauj vadīt. Arī mūsu pašu pieredze ir spēcīgs rīks, kas var glābt apjukuma un neziņas brīžos.» Savukārt Anatolijs Danilāns aicināja neaizmirst dzīves prieku, kā arī zinātnes ieguldīto darbu: «Zinātne un zināšanas tomēr ir savstarpēji cieši saistītas jau vairākus gadu simtus. Tas ir cītīgs un pūļu pilns darbs, kuram aicinu uzticēties. Un neizmirstam - tāpat kā ēdienam, tā arī dzīvei ir ne tikai izdzīvošanas, bet arī baudas funkcija. Mīļie, rodiet laiku laimei un neķeriet lieku kreņķi.»

Diskusijas noslēgumā dalībnieki vienojās, ka ne zināšanu daudzums ir noteicošais, bet to lietojums. Zināt, izprast pašam sevi, ik uz soļa pamanīt dzīves sīkās nianses un baudīt ar tuviem cilvēkiem kopā pavadīto laiku – tās varētu būt dažas no veselīgas dzīves atslēgām.

Atklāšanas pasākumu ar klātbūtni pagodināja vairāki dažādu nozaru profesionāļi, kā dietologs Atis Tupiņš, mūzikas producents Arstarulsmirus, Silvexpo vadītājs Gints Plismanis, RSU docents Vents Sīlis, koklētāja Laima Jansone, uzņēmējs Mārtiņs Eberšteins, psihoterapeite Ināra Vārpa, astrologs Edijs Spāre, Satsanga pasniedzējs Normunds Astra, ārste Inese Millere, dietologs Andris Brēmanis, žurnāliste Liene Klementjeva, Tango Studio dibinātājs Aigars Stirna u.c.

Vakara gaitā «Zikurāta» komanda klātesošos arī iepazīstināja ar «Zikurāta» darbību, kam sekoja muzikāls čella priekšnesums. ««Zikurāts» ir kas vairāk nekā zināšanu telpa vai semināru zāle, tā ir vieta, kur pulcējas Latvijas intelektuālā elite un dalās savās zināšanās. Esmu pārliecināts, ka vispusīgas zināšanas par cilvēka fizisko un garīgo veselību ir pamats tam, lai mēs būtu veseli un laimīgi,» uzsver zināšanu telpas «Zikurāts» idejas autors Uldis Dauģis.

«Zikurāts» ir zināšanu telpa, kurā notiek lekcijas, semināri, sesijas, kā arī izklaides pasākumi cilvēka fiziskās un garīgās veselības veicināšanai. «Zikurāts» ir tapis, pateicoties domubiedru grupas vēlmei uzsvērt zināšanas un cilvēku savstarpējās attiecības kā sociālas izaugsmes pamatu. Minētais tiks panākts, organizējot sabiedriskos pasākumus, piesaistot Latvijā atzītus speciālistus un sadarbojoties ar citām līdzīga profila organizācijām. Gada garākajos vakaros «Zikurāta» pasākumi notiks iekštelpās Bruņinieku ielā 36, savukārt vasarās ir paredzēti izbraukuma semināri Latvijas teritorijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu