Viesu stils, apmeklējot operas «Turaidas roze» pirmizrādi

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars

28.septembrī Latvijas Nacionālajā operā un baletā norisinājās jaunās operas «Turaidas roze» pirmizrāde! Viesi ceturtdienas vakarā steidza noskatīties jauno komponista Zigmāra Liepiņa un libreta autora Kaspara Dimitera darbu.

Dažādas pirmizrādes, kā jau ierasts, pulcē viesus to labākajās «štātēs», jo ikviens operas apmeklējums prasa ievērot konkrētu ģērbšanās stilu, bet pirmizrāde to padara vēl oficiālāku.

Lieliskais operas solistu sastāvs, radošā komanda komentārus neprasa, tāpēc nav brīnums, ka uz «Turaidas rozi» ieradās daudzi uzņēmēji un politiķi, piemēram, Valsts prezidents Raimonds Vējonis ar kundzi.

Opera stāsta par Turaidas 1620. gada notikumiem, kas laika gaitā pārtapuši leģendā, kuras izklāsts mēdz būt atšķirīgs detaļās, bet ir nemainīgs savā kodolā. Tiek gatavotas dārznieka laulības ar pils rakstveža Greifa audžumeitu Maiju, kuru iemīlējis ne tikai viņas saderinātais. Lai saglabātu solīto uzticību līgavainim, Maija pieņem patiesi drosmīgu lēmumu…

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu