Vijolnieks Naidžels Kenedijs pirmo reizi uzstāsies Latvijā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Pasaulslavenais britu virtuozs, Ginesa rekorda īpašnieks un mūsdienu visveiksmīgākais vijolnieks Naidžels Kenedijs pirmo reizi uzstāsies Latvijā ar vērienīgu koncertu. 28.janvārī Rīgas Kongresu namā leģendārais mūziķis iepazīstinās skatītājus ar programmu «The New Four Seasons», kā arī izpildīs autordarbus no albuma «My World», kas veltīts viņa skolotājiem.

Naidžels Kenedijs nav vienkārši mūziķis - ģēnijs, bet gan revolucionārs ar skandalozu reputāciju akadēmiskajās aprindās. Viņš sarīkojis apvērsumu mūzikas pasaulē ar savu rokenrola attieksmi pret klasiskajiem skaņdarbiem un ar klasisko pieeju rokmūzikai. Kenedija pirmais albums, kurā iekļautas Antonio Vivaldi «Gadalaiku» interpretācijas, pacēla viņu vijoļmūzikas slavas virsotnē un atnesa mūsdienu populārākā vijolnieka slavu, turklāt šis albums iekļauts Ginesa rekordu grāmatā kā visu laiku pārdotākais klasiskās mūzikas albums.

Viņa nākamie albumi – Brāmsa, Sibeliusa, Bēthovena un Čaikovska vijoļkoncerti – ieguvuši zelta statusu un kļuvuši par vijoļmūzikas etalonu. Sasniedzis visu iespējamo klasiskās vijoļspēles jomā, mūziķis ķērās pie triumfālā projekta «Hendrix Concerto», kurā iekļāva rokmūziķa Džimija Hendriksa dziesmu klasiskās versijas. Vēlāk sekoja džeza un folkmūzikas projekti.

2015.gadā Naidžels Kenedijs ierakstīja albumu «The New Four Seasons». No pirmā leģendāro «Gadalaiku» albuma šis atšķiras ar daudz brīvāku rokmūzikas traktējumu. Gadu vēlāk Kenedijs izdeva albumu «My World», kurā iekļautas viņa paša kompozīcijas, tai skaitā tās, kuras mūziķis veltījis saviem mentoriem, leģendārajiem skolotājiem Jehudi Menuhinam un Stefanam Grapelli.

Naidželam Kenedijam pieder 1736.gada Džuzepes Gvarnēri del Džezu vijole. Par spīti savam superzvaigznes statusam Naidžels Kenedijs nebūt neslimo ar zvaigžņu slimību. Viņš nēsā panku stila frizūru, dod priekšroku apģērbam no krāmu tirdziņa, laiku pa laikam izkrāso seju sava iemīļotā futbola kluba Aston Villa krāsās un dažkārt koncerta laikā skatītāju zālē raida futbola bumbu.

Naidžela Kenedija koncerti ir ne tikai klasiskās vijoļspēles etalons. Tas ir arī kaisles pilns, brīvs, gudrs un neticami precīzs izpildījums. Nepalaidiet garām mūsdienu neordinārākā vijolnieka uzstāšanos 28.janvārī Rīgas Kongresu namā.



KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu