«Avota» jaunumi praktiskajiem lasītājiem - «Grilēti ēdieni» un «Sēnes»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: avots.lv

Izdevniecība «Avots» laidusi klajā divas jaunas grāmatas praktiskajiem lasītājiem - «Grilēti ēdieni» un «Sēnes», informē izdevniecībā.

Grilēti ēdieni

Uz oglēm ēdiens ticis apstrādāts jau izsenis – tā ir viena no senākajām gatavošanas metodēm pasaulē. Mūsdienās grilēt iespējams visa gada garumā – dārzos un uz balkoniem, kamēr laika apstākļi tam vēlīgi, vai talkā ņemot galda grilu, kad temperatūra aiz loga kritusies. Grils lielākoties asociējas ar svētkiem un kopā sanākšanām, taču, pateicoties viegli lietojamajai elektriskajai grila ierīcei, var būt arī ikdienas ēdiena gatavošanas metode tiem, kam rūp sava un ģimenes veselība.

Izdevumā aplūkoti dažādi grilu veidi – jau minētais galda grils, tā saucamais karstakmens, raklete un visiem labi pazīstamais kontaktgrils. Ir grili, kuros izmanto ogles, ir tādi, kas karst ar gāzes vai elektrības palīdzību.

Grilēti ēdieni ir garšīgi – taču, lai tie būtu arī veselībai labvēlīgi, ir jāzina šādi tādi smalkumi. Vai zini, kad grilējums atstājams atsegts, kad – ietinams folijā? Izdevumā apkopota informācija gan par marinādēm un mērcēm, gan par garšvielām, kā arī par ēdieniem un dzērieniem, kas pasniedzami pie pagatavotajiem gardumiem.

Foto: avots.lv

Sēnes

Visiem zināms, ka latvietis ir sēņošanas sporta cienītājs – taču, lai cik patīkama būtu puspietupienā pavadītā pastaiga pa mežu, pats svarīgākais ir zināt, kāda sēne tad īsti nonāk groziņā.

Šis izdevums iepazīstina sēņotājus ar mūsu mežos atrodamajām sēnēm, norādot to augšanas vietas un laiku, augšanas īpatnības un nozīmi meža ekoloģijā. Bet pati galvenā uzmanība pievērsta tieši sēnēm-līdziniecēm, ieskicējot to atšķirības, kas padarīs sēņošanas priekus drošākus. Izzināsim arī visu par mazāk pazīstamajām vai retāk sastopamajām sēnēm.

Protams, sniegta arī informācija par to, kā tad sēnes apstrādāt un uzglabāt, kad, meža miera uzlādēti, esam atgriezušies mājās.

Grāmatu caurvij krāsainas un skaidras sēņu ilustrācijas.

www.avotsabc.lv

Foto: avots.lv
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu