Šodienas redaktors:
Krista Garanča

Latvijas mazie alus darītāji un mājbrūvētāji aicina uz degustācijām izstādē «Riga Food 2017»

Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

9. septembrī uz pārtikas izstādi «Riga Food 2017» Ķīpsalā īpaši ir aicināti alus cienītāji, jo visas dienas garumā vienkopus varēs satikt vairāk nekā 15 Latvijas mazos alus darītājus, mājbrūvētājus un nogaršot viņu veikumu.

Visas dienas garumā Latvijā labi zināmi alus meistari sniegs ieskatu alus brūvēšanas un baudīšanas tradīcijās. «Riga Food 2017» apmeklētāji varēs vērot alus vārīšanas paraugdemonstrējumus, nogaršot misu un uzzināt jaunumus alus nozarē.

«Latviešu alus tradīcijas un kultūras vēsture liecina, ka alus latviešiem vienmēr ir bijis cieņā. Ja mēs, latvieši, alus baudīšanas kultūru attīstīsim, tad cilvēki to baudīs arī turpmāk un spēs vairāk novērtēt kvalitatīvu produktu. Savukārt alus ražotājiem tas liks piedomāt pie produkta kvalitātes, nevis kvantitātes. «Riga Food 2017» apmeklētājus aicināsim iepazīt tik dažādo alus pasauli, kas turpina attīstīties. Piedāvāsim nogaršot alus darītāju labāko veikumu un aicināsim klausīties alus meistaru stāstos,» atklāj AKCB «Alus fans» valdes priekšsēdētāja Daiga Skrimble.

«Bruvepats.lv» alus meistars Raivo Tilners Ķīpsalā vārīs alu un dalīsies pieredzē, kā izbrūvēt kvalitatīvu miestiņu. Alus darītava «Tālavas ķēniņa alus», kas atrodas Gulbenes novada Lizumā, piedāvās jaunas, bet tai pašā laikā ļoti senlatviskas garšu sajūtas, kuras vienaldzīgus neatstāj pat tos, kuri apgalvo: «Man alus negaršo!»

Savukārt darītava «Viedi» prezentēs savu alus daudzveidību un turpinās lauzt stereotipu, ka tikai ar senču metodēm var pagatavot labu alu! Izstādē varēs satikt arī pārstāvjus no alus darbnīcas «Labietis», kas popularitāti iemantojuši ar unikālo alus garšu, kura iegūta no pļavu un mežu veltēm.

Pēdējā izstādes dienā – 9. septembrī – interesenti varēs baudīt arī alus darītavas «Malduguns» miestiņu, kurš ar minimāliem mārketinga līdzekļiem, izcilās alus garšas un kvalitātes dēļ, ir iekarojis patērētāju sirdis un arī daļu tirgus. Tāpat interesenti varēs diskutēt ar mājbrūvētāju apvienības «Kustība par labu alu» (KUPLA) pārstāvjiem par Latvijā pieejamā alus kvalitāti un daudzveidību. Starp citu, liela daļa alus darītāju savu iemaņu attīstīšanu ir sākuši tieši mājbrūvētāju apvienībā KUPLA, bet nu jau ir izauguši par nopietniem alus ražotājiem, kuru rezultātus var baudīt ne tikai Latvijā.

Bet visās četrās izstādes dienās – no 6. līdz 9. septembrim – «Alus fans» un Latvijas Alus darītāju savienības ekspozīcijā varēs iepazīties ar alus vēsturi un tendencēm.

Pēc Latvijas Alus darītāju asociācijas datiem, 2016. gadā Latvijā kopumā saražoti 73,95 miljoni litru alus. «Lai arī kopumā saražotā alus daudzums ir samazinājies, ir labi redzams, ka patērētājs sācis izvēlēties labas kvalitātes alu, kas izmaksu ziņā ir dārgāks,» – tā «Alus fana» valdes priekšsēdētāja Daiga Skrimble.

Kā zināms, no 6. līdz 9. septembrim Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā notiks Baltijas nozīmīgākais pārtikas nozares notikums – izstāde «Riga Food 2017», kuras piedāvājumā ir vērienīga nozares uzņēmumu un organizāciju ekspozīcija, meistaru un pārtikas produktu konkursi, aizraujoši šovi, izglītojošas meistarklases un degustācijas. «Riga Food» rīko Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība BT 1.

Nepalaid garām!

Uz augšu