Rīgā notiks pasaules labāko jauno operdziedātāju Galā koncerts

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

29. augustā «Baltijas muzikālo sezonu» programmas ietvaros Latvijas Nacionālajā operā notiks pasākums «Young International Opera Stars». Rīgā jaunās operas zvaigznes uzstāsies kopā ar Latvijas Nacionālās operas simfonisko orķestri diriģenta Mārtiņa Ozoliņa vadībā.

Galā koncertā piedalīsies desmit solisti no visdažādākajām pasaules valstīm, kuri ir ieguvuši Lihtenšteinā dibinātā fonda «Sic itur ad astra (SIAA) - Foundation» («Tāds ir ceļš uz zvaigznēm») stipendiju. Šīs organizācijas galvenais uzdevums ir dažādos veidos atbalstīt jaunos un talantīgos operdziedātājus, tostarp arī rīkojot koncertus pasaules vadošajās koncertzālēs, piesaistot izcilus diriģentus un simfoniskos orķestrus. Pirms šī koncerta Rīgā, fonda rīkotie pasākumi norisinājās Berlīnes Valsts operā (2015), Mocarta namā Vīnē (2016) kā arī Maskavas valsts konservatorijas Lielajā zālē (2017). 2016. gadā stipendiātu Galā koncerts tika iekļauts plaši pazīstamā mūzikas festivāla «Festival Musica Mallorca» programmā.

Daudzi solisti, kuri ir ieguvuši «SIAA-Foundation» stipendiju, tagad uzstājas pasaules slavenākajos operas namos. Piemēram, meksikāņu izcelsmes tenors Diego Silva tika aicināts uzstāties Ņujorkas Metropolitēna operā 2016./2017. gada sezonā.

Rīgas koncerta dalībnieku vidū ir tādu ievērojamo operas konkursu kā Plasido Domingo jauno vokālistu konkursa «Operalia» un BBC «Cardiff Singer of the World» laureāti. Galā koncertā piedalīsies dažādu Eiropas operas namu solisti, kuri iepriecinās apmeklētājus, izpildot operas klasiku - Dž. Verdi ārijas, kā arī V.A. Mocarta, V. Bellīni, Dž. Rosīni, Ž. Bizē, G. Doniceti, Dž. Pučīni, J. Štrausa un citu sacerētos skaņdarbus.

Biļešu tirdzniecība - bilesuparadize.lv

«Baltijas muzikālās sezonas» ir viens no lielākajiem klasiskās mūzikas un operas projektiem Ziemeļeiropas valstīs, kura ietvaros Latvijā norisinās pasaules līmeņa zvaigžņu koncerti. «Baltijas muzikālo sezonu» svinīgā atklāšana notika 3. jūnijā. Pilnībā izpārdotā Dzintaru koncertzālē uzstājās leģendārais itāļu diriģents Rikardo Muti, kurš vadīja Luidži Kerubīni orķestri. Jūrmalā, vasaras pasākumu cikla ietvaros, ar lieliem panākumiem notika pasaulslavenā pianista Denisa Macujeva, operas zvaigžņu Elīnas Garančas un Hiblas Gerzmavas, kā arī Lorensa Braunlija un Sāras Kobernas koncerti.

Programmas turpinājumā klasiskās mūzikas cienītāji varēs izbaudīt soprāna Kristīnes Opolais, vijolnieka Džošua Bela, kā arī džeza muzikanta un trompetista Krisa Boti uzstāšanos.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu