Līgatnē pirmo reizi norisināsies festivāls «Pārceltuve»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

5.augustā Līgatnē norisināsies pirmais brīvdabas garšu, papīra un sarunu festivāls «Pārceltuve», vēsta Līgatnes novada pašvaldības informācija.

Dabas garšas sarunās visas dienas garumā viesstāstnieki dalīsies ar to, ko paši atklājuši dabā. Festivālā piedalīsies Jēkabs Dimiters, Inita Danilāne, Aigars Ruņģis, Astra Spalvāne, Ēriks Dreibants.

Notikuma dienā būs iespējams izzināt, kas vietējam zemniekam laukā un amatniekam pūrā. Līgatnes tirgus laukumā tirgošanās notiks gan ar ēdamiem, gan citiem labumiem. Meistardarbnīcās un amatnīcās varēs izmēģināt papīra gatavošanas un dzērienu darīšanas arodu, mācīties atpazīt pļavas augus, tvert ēdienu fotogrāfijā un apgūt citas prasmes. Dienas gaitā varēs doties izzinošās ekskursijās – apciemot Līgatnes papīrfabriku, izzināt apkaimē atrodamās sēnes, vērot te mītošos putnus. Kārtīgi izstaigājot Līgatnes dabas takas, visdažādākajās vietās varēs atrast brīvdabas kafejnīcas, kur izsalkušie varēs iestiprināties ar sezonas veltēm.

Savukārt pievakarē līgatniešus un ciemiņus gaidīs improvizēts vienas dienas restorāns, kur šefpavāri no «3 pavāru restorāna», «Restorāna 3», «Valmiermuižas alus virtuves», rehabilitācijas centra «Līgatne», «Lustīgajiem Meistariem», «Vilhelmīnes dzirnavām» un «Līgatnes vīna darītavas» gardēžiem piedāvās savu ēdienu un stāstu par mūslaiku Latvijas virtuvi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu