Halle Berija pārdzīvo, ka viņas «Oskara» balvas iegūšana neko nav nozīmējusi

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Pirms piecpadsmit gadiem aktrise Halle Berija kļuva par pirmo afroamerikāni, kurš jebkad ieguvis prestižo «Oskara» balvu, labākās aktrises kategorijā. Nu slavenība pārdzīvo, ka viņas uzvara neko nav nozīmējusi un Holivudā nekas nav mainījies, ja runā par afroamerikāņu aktieriem.

Savā «Oskara» balvas uzrunā aktrise teica, ka balva nav tikai viņai, ka šis moments, ka viņa stāv uz skatuves ar statueti rokās ir kas vairāk, tas ir veltīts Dorotijai Dendridžai, Lenai Hornijai, Daienai Kerolai.

Tas ir visām tām sievietēm, kuras stāv aiz viņas – Vivikijai Foksai, Andželīnai Basetai, mirklis ir tām afroamerikāņu sievietēm bez vārdiem un sejām, jo nu viņām ir iespēja, jo beidzot «durvis» ir atvērušās.

Ir pagājuši piecpadsmit gadi un Berija saprot, ka nekas nav atvēries, Holivudā ir ļoti maz lomas aktrisēm kurām nav gaisā ādas krāsa.

2016.gadā redzot «Oskara» balvas nominantus, kuru vidū nebija neviena afroamerikāņa aktrise sapratusi, ka viņas vēsturiskais moments nav nozīmējis pilnīgi neko. Tieši tāpēc Berija vēlas pievērsties režisora darbam, lai radītu iespējas filmēties aktieriem, kuriem nav gaiša ādas krāsa, bet ir liels talants.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu