Jurkāne: «Man vienmēr bijis svarīgi, lai vīrietis, ar kura esmu kopā, būtu cienījams, gudrs, stiprs»

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Paula Čurkste

Finansiste Ilze Jurkāne, kura piedzimusi un uzaugusi Amerikā, allaž izjutusi sevi kā latvieti un uz Latviju atbrauca mīlestības dēļ – pret tautu, zemi un savu Jāni. Lai arī laulība ar Jāni ir izjukusi, Ilze nebaidās uz to atskatīties un atzīt, ka abu starpā valdījis prieks un tikpat daudz arī skumju.

Jurkāne, kura Amerikā kļuva par veiksmīgu finansisti, vadīja savu firmu, dzīvoja lielā mājā, valkāja skaistas drēbes un bija precējusies divas reizes, par savu trešo vīru izraudzīja Jāni Jurkānu, bijušo ārlietu ministru. Ilze atzīst, ka tā bija mīlestība no pirmā acu skatiena.

«Ja nebūtu Jāņa, droši vien nebūtu pārcēlusies,» izdevumam «Una» vaļsirdīgi atzīst Ilze.

Abu attiecības gan bija lemtas nolemtībai – Jurkānam uzradās jauna sieviete – zobārsta Pētera Apses sieva Linda, ar kuru viņš slepus tikās kopā 2014. gada vasaras. Ilze, jutusies nodota un sāpināta, pieprasīja laulības šķiršanu.

«Man vienmēr bijis svarīgi, lai vīrietis, ar kura esmu kopā, būtu cienījams, gudrs, stiprs. Un daudzus gadus Jāni tādu arī redzēju. (..) Tā ir mana mazā traģēdija, ka esmu stipra sieviete. (..) Man ir svarīgas dziļākas lietas — lai vīrietis būtu mīļš, gribētu par mani gādāt, pasargātu un lutinātu, lai viņam rūp, kā es jūtos, kas man sāp, kas mani padara priecīgu. Gribu, lai mani novērtē,» izdevumam «Una» atklāj finansiste.

Ilze Jurkāne atzīst, ka allaž jutusies stiprāka par Jāni, kurš mēdzis būt greizsirdīgs uz sievas panākumiem.

«Mans vīrs gribēja būt noteicējs pat tad, ja viņam nebija taisnība. Viņam arī bija zināma greizsirdība, kad uzrakstīju grāmatu «Dzīves garša», kas bija tik populāra. Viņš teica — agrāk tu biji Jāņa Jurkāna sieva, bet tagad es esmu Ilzes Jurkānes vīrs. Man bieži bija bail no vīra, bail, ka viņam kaut kas varētu nepatikt. Biju emocionāli ļoti atkarīga no viņa smaidiem un labvēlības. Man bija svarīgi, lai viņš ir priecīgs, jo es viņu ļoti mīlēju,» izdevumam atklāti stāsta Ilze.

Ilze pēc laulības izjukšanas atzīst, ka Jānim ir piedevusi un viņai vairs nesāp vīra pāridarījums. Tagad viņa ir brīva sieviete, kura atzīst, ka beidzot jūtas labi, tomēr ir gatava jaunām attiecībām.

Pilnu interviju lasiet žurnālā «Una».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu