Liepājā vācu popsoula apvienība «De-Phazz»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Valdis Krūmiņš

Lai arī laiks, kad topā bija atslodzes jeb easy listening mūzika un ļaudis pirka krāšņi noformētus kompaktdiskus ar neskaitāmām «Buddha Bar» un «Smooth Jazz Chill Out Lounge» izlasēm, ir sen aizgājis, mūziķi, kuri šajā īsajā laikā kļuva populāri, turpina koncertēt. Viena no šādām grupām ir vācu popsoula, atslodzes džeza apvienība «De-Phazz», kas šovasar 1. jūlijā plkst 20 uzstāsies Liepājā, koncertzālē «Lielais dzintars».

Koncerta laikā klausītāji varēs iepazīties ar «De-Phazz» jaunākā albuma «Prankster Bride» (2016) kompozīcijām, kā arī dzirdēt jau sen pazīstamas un iemīļotas dziesmas.

Grupa Latvijā viesojusies vairākkārt, pirmo reizi ar lieliem panākumiem koncertējot 2003. gadā.

Grupas dalībnieki savas mūzikas aprakstā saka, ka laba stila izjūta ir reta parādība, bet lai nu kā arī būtu, viņiem pašiem tā piemītot. Grupas galvenā prioritāte ir mūzikas dažādība, kas atspoguļojas arī jaunākajā albumā «Prankster Bride», kurā ir samiksēti vairāki rotaļīgi vokāli kopā ar sarežģītiem instrumentāliem izpildījumiem.

«De-Phazz» grupa ir dibināta 90. gados gados. Šo gadu gaitā grupa ir kļuvusi par stabilu muzikālo projektu ar ļoti augstu vērtējumu modernā džeza mūziķu aprindās. Grupas pamatsastāvs nebūtu iedomājams arī bez šarmantās un samtainās balss īpašnieces Petas Epltones (Patt Appleton), kā arī Karla Frīsona.

Jaunais albums «Prankster Bride» piedāvā 14 kompozīcijas, kurās ietekme jūtama sākot no regeja līdz pat tradicionālai folkmūzikai. Šis albums aizved muzikālā ceļojumā, kas savas pēdas atstāj arī blūza un 50. gadu rokenrola skaņu harmonijās. Lai gan «De-Phazz» izcelsme ir Vācijā, viņu daiļrade ir globāla.

Koncertu organizē SIA «PASSPORT PRODUCTIONS», biļetes ir pieejamas visās «Biļešu servisa» tirdzniecības vietās, «Statoil» degvielas uzpildes stacijās, kā arī internetā. Biļešu cenas no 20 līdz 70 eiro.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu