Darinās kļavu lapu cepures

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Sestdien, 17. jūnijā, pulksten 12 Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas tornī norisināsies izzinoši radošā nodarbība «Līgo Līgas, līgo Jāņi». Tās laikā varēs iepazīt vasaras saulgriežu svinību tradīcijas un izveidot oriģinālu svētku galvasrotu - kļavu lapu cepuri.

Viena no svētku tradīcijām ir galvasrotas darināšana no zālēm un ziediem. Arvien biežāk tradicionālo ziedu vainagu vietā līgotāji rotājas ar cepurēm, darinātām no kļavu lapām. Tās ir ne tikai interesantas un skaistas, bet arī praktiskas. Tās pasargās no svelmes karstā dienā un atvēsinās galvu, pirtī ejot, bet sažāvēta cepure būs jauks telpu dekors visas vasaras garumā. Cepure var būt arī lieliska dāvana svētku laikā.

Izzinoši radošās nodarbības laikā pasniedzēja Zanda Kursīte iepazīstinās ar kļavu lapu cepuru darināšanas pamatprincipiem un iemācīs darināt šīs oriģinālās galvasrotas. Lai izveidotu cepuri, uz nodarbību dalībniekiem jāņem līdzi 200 – 300 svaigas kļavu lapas. Nodarbības laikā varēs iepazīt arī vasaras saulgriežu tradīcijas un uzzināt, kā šos svētkus svinējuši senlatvieši.

Radošā nodarbība «Līgo Līgas, līgo Jāņi» norisināsies sestdien, 17.jūnijā, pulksten 12 Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas tornī, Akadēmijas ielā 1. Dalības maksa nodarbībā 3,00 EUR, pirmsskolas vecuma bērniem 1,00 EUR. Vairāk informācijas un pieteikšanās nodarbībai pa telefonu 63005445, e-pastu tic@tornis.jelgava.lv vai mājas lapā www.tornis.jelgava.lv.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu