Jaunmoku pils nedēļas nogalē aicina uz vainagu vīšanas darbnīcu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Vasaras skaistākie svētki - Jāņi - jau tepat, tepat «aiz stūra», un kas gan būtu Jāņi bez īsta Jāņu vainaga? Tādēļ Jaunmoku pils 18. jūnijā no 12:00 līdz 16:00 gaida uz Vasaras saulgriežu sajūtu darbnīcu, kurā gatavosim dažādus vainagus, lai ikviens dalībnieks ar savām jauniegūtajām prasmēm gada īsākajā naktī varētu iepriecināt arī savus tuvākos! Un, tā kā saulgriežu laikā vāktiem ārstniecības augiem tiek piedēvētas maģiskas spējas, būs arī pastaiga ar zālīšu iepazīšanu un vasaras vitamīnu tējas savākšanu.

Jau no pusdienlaika Jaunmoku pils pagalmā sāksies vainagu vīšanas darbnīca, kurā interesenti varēs uzzināt un iemācīties, kā vīt dažādu veidu vainagus - gan no ziediem, gan zāles, pievienojot kādu skaistu lapu, rezultātā radot gan ko ierasti tradicionālu, gan ko pat mazliet ekstravagantu. Ja jums ir vēlme ievīt vainagā kādu jums īpašu augu - droši ņemiet līdzi! Vainagu vīšana norisināsies 12:00 - 16:00, materiāli vīšanai būs sagatavoti un pieejami pļavā pie pils.

Savukārt tiem, kas vēlas ne vien darboties, bet arī ko saistošu un noderīgu uzzināt, 14:00 būs iespēja doties pastaigā pils parkā, kas papildināta ar dažādu ārstniecības augu iepazīšanu un vitamīnu tējas savākšanu pašu lietošanai. Mitrā laikā noderēs gumijas zābaki vai citi apavi, kas nebaidās no slapjas zāles!

Vainagu vīšanas apmācība - 3 EUR personai, zāļu tēju pastaiga - 2,50 EUR pieaugušajiem, 1,50 EUR bērniem un pensionāriem.

Vainags un pastaiga - 5 EUR pieaugušajiem, 4 EUR bērniem un pensionāriem.

Uz tikšanos Jaunmoku pilī saulgriežu noskaņās jau šajā svētdienā!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu