Iepazīsti konkursa «Miss/Mrs Top of the World» uzvarētāju Barbaru Moniku Rodrigesu

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kaspars Meinerts

28.maijā Rīgā noslēdzās starptautiskais skaistuma konkurss «Miss/Mrs Top of the World», kurā piedalījās skaistules no deviņpadsmit valstīm vai pasaules reģioniem. Beigu beigās galveno titulu ieguva Beļģijas pārstāve, trīsdesmit piecus gadus vecā uzņēmēja, tērpu dizainere Barbara Monika Rodrigesa. Sieviete izcēlās ne tikai ar savu dabas doto skaistumu, bet arī inteliģenci, labsirdību, izpalīdzību un draudzību. Iepazīsti tuvāk «Miss/Mrs Top of the World» 2017.gada uzvarētāju!

Raksturo sevi!

Esmu trīsdesmit piecus gadus veca un jau deviņus gadus dzīvoju Beļģijā, piedzimu es Polijā, bet divdesmit četru gadu vecumā izlēmu par labu dzīvesvietas maiņai. Man ir augstākā izglītība ekonomikas un psiholoģijas lauciņā. Šobrīd vadu pati savu zīmolu «Angelo Demoni», kurā piedāvātie tērpi ir manis pašas radīti. Radu tērpus spēcīgām, pašpārliecinātām sievietēm, kuras pašas atbild par savu dzīvi un spēj pieņemt lēmumus. Ar dizaina palīdzību vēlos palīdzēt sievietēm kļūt pašpārliecinātākām, pieņemt sevi, mīlēt sevi. Mans sapnis ir radīt apģērbu kolekcijas, kurās ikviena sieviete spētu atrast kaut ko, kas atbilstu viņas iekšējām sajūtām.

Pastāsti par savu ģimeni!

Tēvs nomira, kad man bija desmit gadi, tas bija grūts dzīves posms mammai, jo viņai vienai bija jāaudzina trīs bērni. Dzīves periods pēc tēva nāves man iemācīja apzināties naudas vērtību un saprast, ka ir daudz un smagi jāstrādā, ja vēlies ko dzīvē sasniegt. Runājot par manu privāto dzīvi, pēc deviņu gadu ilgas laulības mēs ar mana bērna tēvu sapratām, ka vēlamies iet dažādus dzīves ceļus, un izšķīrāmies. Audzinu desmit gadus vecu dēlu, ko mīlu līdz pat sirds dziļumiem, mans dēls ir inteliģents un ļoti talantīgs.

Vai tu uzskati, ka esi laimīga sieviete?

Beidzot pēc visa, ko esmu piedzīvojusi, varu ar drošu sirdi apgalvot, ka esmu laimīga. Baudu katru savas dzīves momentu, ticu, ka laime ir ikvienā no mums, mums tā tikai jāpieņem. Nekad neapšaubu savu patieso dabu un apzinos savas priekšrocības. Vienmēr jebkurā situācijā palieku es pati un nezaudēju pārliecību par sevi.

Kā tu pavadi savu brīvo laiku?

Lai cik skumji būtu to teikt, bet man nav daudz brīvā laika; kad nestrādāju, visus brīvos momentus pavadu kopā ar savu dēlu. Manī mīt arī piedzīvojumus alkstoša sieviete, tāpēc kā ekstrēmāko lietu, ko jebkad esmu darījusi, varu nosaukt lēcienu ar gumiju.

Tavs dzīves moto?

Mīlēt sevi! Sevi ir jāmīl tik ļoti, lai apzinātos, ka viss, ko dzīvē iegūsti, ir pelnīts un tu nevienam neko neesi parādā! Kad esi par sevi pārliecināts, tu tici tam, ka vari paveikt jebko, un tas arī liek īstenot visu, ko vēlies. Dzīvē galvenais ir mīlestība; ja tu mīli cilvēkus ar visu savu sirdi, tu obligāti saņemsi mīlestību atpakaļ. Vairāk mīlestības, mazāk naida!

Ka ir tavi dzīves varoņi?

Viennozīmīgi tā ir mana mamma, mamma man iemācīja dzīves vērtību, pateicoties viņai, esmu tā sieviete, kas esmu tagad. Mīlu savu mammu no visas sirds.

Kā tu izlēmi piedalīties konkursā «Mrs/Miss Top of the World»?

Mani izvēlējās no liela skaita sieviešu, kuras Beļģijā piedalījās atlasē, lai dotos uz Latviju pārstāvēt valsti skaistuma konkursā. Uzskatīju, ka šāds konkurss ir iespēja prezentēt un parādīt lielākai cilvēku masai savus veidotos dizainus. Nekad nedomāju, ka uzvarēšu konkursā, bet nemelošu - es cerēju, ka iegūšu kādu no kroņiem. Izdzirdot savu vārdu kā uzvarētājas vārdu, man uz pāris sekundēm kļuva grūti elpot, neiztiku bez prieka asarām. Jutos ļoti laimīga, un moments, kurā paziņoja manu vārdu, vienmēr paliks atmiņā kā viens no nozīmīgākajiem dzīves mirkļiem.

Vai mājās ir īpaša vieta tavam uzvarētājas kronim?

Jā, manam kronim ir īpaša vieta, bet vietas mainīsies, jo vēlos, lai kronis atrodas manā tuvumā ikreiz, kad man jāpaveic kas nozīmīgs.


Vai plāno piedalīties vēl citos skaistuma konkursos?

Neesmu vēl par to domājusi, dzīve un laiks visu saliks pa plauktiņiem.


Skaistuma konkursi prezentē jaunām sievietēm skaistuma kultu, parādot, ka dzīvē ir ļoti būtiski būt izskatīgam…

Uzskatu, ka uzvarēt nav iespējams, ja esi tikai ārēji skaists. Ir jābūt skaistam, spēcīgam, laipnam, gudram, mīlošam. Nedēļas laikā nav iespējams nebūt sev pašai, bet, esot pašai, tu parādi savas iekšējās vērtības, ja šo vērtību nav, to visi pamana. Lai saglabātu iekšējo skaistumu, vienmēr ir jāprot piedot, palaist vaļā, atteikties.

Vai uzskati, ka esi skaista?

Jā, es uzskatu, ka esmu skaista. Manā izpratnē skaistums ir prasme sniegt mīlestību, palīdzīgu roku tiem, kam tā nepieciešama, tas viss rada šarmu, īpašu auru ap personu, un man tas ir skaistums.

Sniedz padomu sievietēm, kuras, skatoties spogulī, nav apmierinātas ar to, ko redz!

Kad skaties spogulī, smaidi un mīli sevi. Tu esi skaista tieši tāda, kāda esi, atceries, neviens nav perfekts, arī es neesmu perfekta, mīli savu seju un savu ķermeni! Ikreiz, ieskatoties spogulī, pasmaidi sev!

Cik ilgu laiku tu pavadi pie spoguļa, pirms izej no mājas?

Atkarīgs no tā, kurp man jādodas un vai ir ierobežots laiks, ko varu veltīt, lai sagatavotos. Reizēm man pietiek ar piecpadsmit minūtēm, reizēm vajadzīgas četrdesmit minūtes.

Vai bērnībā sapņoji, ka vēlies kļūt par karalieni vai princesi?

Nē, es sapņoju, ka kļūšu par ārsti un palīdzēšu cilvēkiem būt veseliem.

Ko tu domā par Latviju, vai plāno atgriezties?

Man ļoti patīk Latvijas iedzīvotāji, visi, ko esmu satikusi, ir ļoti laipni. Rīga ir ļoti skaista pilsēta, un es labprāt atgrieztos Latvijā vēlreiz. Maza daļiņa no manas sirds vienmēr paliks Rīgā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu