Libānā izraēliešu aktrises dēļ aizliedz filmu «Brīnumsieviete»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Libāna trešdien aizliegusi valstī izrādīt jaunāko ASV supervaroņu filmu «Wonder Woman» («Brīnumsieviete»), jo tajā galveno lomu atveido Izraēlas aktrise Gala Gadota.

Aktīvisti, kas aģitē par Izraēlas boikotu, pauduši gandarījumu par Iekšlietu ministrijas pēdējā brīža lēmumu aizliegt filmu.

«Apsveicam Libānu, Palestīnu. Apsveicam pretošanos,» savā vietnē sociālajā tīklā «Facebook» ierakstījusi boikota kampaņas aktīviste Sama Idrisa.

«Normalizācija saņēmusi triecienu ar Izraēlas kareives filmas aizliegumu,» viņa piebilda.

Gadota, kas 2014.gadā uzvarēja konkursā «Mis Izraēla», vēl pirms aktrises karjeras sākšanas divus gadus veica obligāto militāro dienestu Izraēlas armijā.

Tomēr daži Libānas fani ir vīlušies, ka viņiem nebūs iespēja redzēt «Brīnumsievieti».

«Es pat nezinu, kas šajā sakarībā ir nenormālāk - fakts, ka tā tika aizliegta bez jebkāda iemesla, vai arī tas, ka cilvēki domā, ka tā patiešām ir par Izraēlas kareivi,» komentārā «Facebook» ierakstījis libānietis Habibs Kazans.

«Vienīgais, ko jūs varat izdarīt,- aizvākt stilīgu filmu no mūsu kinoteātriem. Jūs esat nožēlojami,» sociālajā tīklā ierakstījis libāniešu kinofans Hasans Bazs.

Libāna oficiāli atrodas karastāvoklī ar Izraēlu, un tā vairākas desmitgades boikotē izraēliešu produktus.

Libāna saviem pilsoņiem neļauj ceļot uz Izraēlu, kā arī kontaktēties ar izraēliešiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu