Jūrmalas Kūrorta svētkos ar vērienu atklāj vasaru

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Sestdien, 27. maijā, visas dienas garumā ar daudzveidīgu pasākuma programmu Jūrmalas Kūrorta svētkos tika svinēts vasaras sākums. Kopumā svētkus apmeklēja vairāk nekā 20 000 apmeklētāju.

Vienreizēju koncertu vakara noslēgumā uz lielās skatuves Majoru pludmalē bija sagatavojuši dažādu paaudžu un mūzikas žanru Latvijas mākslinieki - «PeR», «Mesa», Igo, Marija Naumova, Aminata, Daumants Kalniņš, Ralfs Eilands, Jānis Stībelis, Dināra Rudāne, Edavārdi, Roberts Gobziņš. Kūrorta svētkus pludmalē noslēdza Viktors Lapčenoks un koša uguņošana jūras krastā. Dienas laikā kūrortpilsētā muzicēja arī dziesminieki Lauris Valters ar grupu, Kārlis Kazāks un draugi, Goran Gora un citi. Par svētku atmosfēru kūrortpilsētā rūpējās Renārs Zeltiņš.

Spraigs sacensību gars valdīja ielu deju svētkos Majoru stāvlaukumā, kur vienkopus pulcējās talantīgākie un spēcīgākie ielu dejotāji starptautiskās sacensībās «Ghetto Dance Hardcore Battle». Hip hop kategorijā uzvarēja Rochka Loye Noel (Francija) un Edvinas PoppingPaper Aušvicas (Lietuva). Par čempionu breakdance kategorijā kļuva Aleksandrs Koloboks (Ukraina). Ielu dejotājus un skatītājus uzmundrināja Latvijas hip hop mākslinieks Ozols kopā ar Latvijas ielu deju kustības aktīvistu Tarasu, kā arī dīdžejs Mix Master AG un dīdžejs K-EY Beats.

Tradicionālajā Kūrorta svētku gājienā devās vairāk nekā 3000 dalībnieku no gandrīz 100 Jūrmalas uzņēmumiem, organizācijām un iestādēm. Šogad svētku gājiena atraktīvākā kolektīva titulu un tēlnieces, jūrmalnieces Olgas Šilovas veidoto ceļojošo Jūrmalas pilsētas kausu saņēma bērnu tautisko deju kolektīvs «Vizmiņa».

Svētku gaisotne bija jūtama arī Dzintaru pludmalē, kur pilsētas viesiem bija iespēja izbaudīt īpašus saldējumus un aizraujošas aktivitātes pirmajā «Saldējuma festivālā» Latvijā, kas tapa sadarbībā ar «Food Union».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu