Miris «Allman Brothers Band» līderis Gregs Olmens

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters

69 gadu vecumā mierīgi savās mājās miris amerikāņu «southern rock», blūzroka grupas «The Allman Brothers Band» dziesmu autors Gregs Olmens (Gregg Allman), ziņo ārvalstu prese. Olmena menedžeris Maikls Lēmans ziņu aģentūrai AP teica, ka Olmens miris sestdien savās mājās Džordžijas štata Savannā, un viņa nāves cēlonis bijis aknu vēzis.

(papildināts viss teksts)

1969. gadā kopā ar brāli Dveinu viņš nodibināja «The Allman Brothers Band» un laida klajā grupas debijas albumu. Taču komerciālus panākumus guva 1971. gada koncertalbums «At Fillmore East».

Tikai trīs mēnešus pēc šā albuma iznākšanas Dveins gāja bojā motocikla avārijā. Gregs turpināja vadīt grupu viens pats, līdz tā izjuka 1976. gadā.

Gregs izdevis arī veiksmīgus soloalbumus. Pēdējais no tiem - «Low Country Blues» (2011).

No 1975. līdz 1979. gadam mūziķis bija precējies ar aktrisi un dziedātāju Šēru. 1977. gadā Gregs Olmens un Šēra, kuri savam duetam bija devuši nosaukumu «Allman & Woman», laida klajā albumu «Two The Hard Way».

Grupa «The Allman Brothers» ar pārtraukumiem darbojās līdz 2014. gadam. Tā ir saņēmusi divas «Grammy» balvas - 1996.gadā tās skaņdarbs «Jessica» tika godalgots kā labākais roka instrumentālais priekšnesums, bet 2012. gadā grupai tika piešķirts «Grammy» par mūža sasniegumiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu