Atklāta Latvijas ekspozīcija 57. Venēcijas mākslas biennālē

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

11. maijā oficiāli atklāta šā gada Latvijas paviljona ekspozīcija «Kas slikts var notikt» 57. Venēcijas mākslas biennālē, kuru veido Miķeļa Fišera radītie 16 kokgrebumi, lielformāta glezna un apjomīga gaismas un skaņas instalācija. Šoreiz Latvijas ekspozīcija ir divas reizes lielāka nekā iepriekšējos gados, un vairākas dienas pirms svinīgās atklāšanas ar to jau iepazinušies galeriju pārstāvji, kuratori, kolekcionāri un citi mākslas vērotāji no visas pasaules.

«Ekspozīcijas nosaukums «Kas slikts var notikt» apzināti nebeidzas ar jautājuma zīmi. Autors ir radījis brīdi pārdomām, lai ikviens Latvijas paviljona apmeklētājs savu pagātnes veikumu izvērtētu nākotnes perspektīvā. Paldies Miķelim Fišeram par uzdrīkstēšanos aizskart cilvēka jūtu slēptākās stīgas, radot pamatotu satraukumu par rītdienas izredzēm, tajā pašā laikā vainas apziņu un baiļu sajūtas izlīdzinot ar vēlmi uzņemties risku,» 57. Venēcijas mākslas biennāles Latvijas paviljona atklāšanā akcentēja kultūras ministre Dace Melbārde.

Foto: publicitātes

Galvenā atbalstītāja ABLV Charitable Foundation mākslas programmu vadītājs Kaspars Vanags atklāšanā uzsver: «Fonds jau otro reizi ir Latvijas paviljona atbalstītājs, un mēs vēlamies šo sadarbību turpināt arī nākotnē, līdz Rīgai būs pašai savs laikmetīgās mākslas muzejs. Tas ir labākais veids, kā nodrošināt, ka muzejā būs ne tikai talantīgu un aizrautīgu, bet arī starptautiski atzītu Latvijas mākslinieku darbi.»

Ekspozīcijas nosaukumu «Kas slikts var notikt» Miķelis Fišers veidojis kā universālu formulu, ko skatītājs var lasīt kā jautājumu, kā pārsteigumu, kā vēsturi vai kā pareģojumu pēc saviem ieskatiem.

Ekspozīciju papildina arī izstādes katalogs, kurā iekļautas Miķeļa Fišera darbu skices un visi šā gada ekspozīcijai radītie mākslas darbi, kuratores Ingas Šteimanes un igauņu mākslinieka Margusa Tamma esejas par ezoteriskajiem naratīviem Latvijas un Igaunijas laikmetīgajā mākslā, kā arī Ilmāra Šlāpina eseja par Miķeļa Fišera vēlmi radīt pareizo apziņas situāciju skatītāju galvās.

57. Venēcijas mākslas biennāle norisināsies no 2017. gada 13. maija līdz 26. novembrim. Latvijas paviljona kuratore ir Inga Šteimane, komisāre - Daiga Rudzāte un producents - kultūras projektu aģentūra INDIE.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu