Rīgā prezentēta visu laiku populārākā igauņu filma «Ātrie igauņu puiši»

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kaspars Meinerts

Šonedēļ pirmizrādi Latvijas kinoteātros piedzīvo viens no šā pavasara gaidītākajiem jaunumiem - asprātīgā igauņu komēdija «Ātrie igauņu puiši». Tā Igaunijā jau ir izpelnījusies ovācijas un atzinību gan kritiķu, gan skatītāju vidū, kā arī kļuvusi par vienu no skatītākajām filmām Igaunijas kino vēsturē.

Piedzīvojumu komēdija «Ātrie igauņu puiši» vēsta par trīs igauņu puišiem, kas 80. gados ar piepūšamo laivu aizbēg no padomju Igaunijas uz Zviedriju.

Tur viņus uzņem kā īstus varoņus, kuri izlauzušies caur dzelzs priekškaru. Taču, kolīdz mediju uzmanība noplok, apņēmīgie disidenti atklāj, ka viņi Rietumos ir tikai apnicīgi imigranti.

Rezultātā, lai sevi nodrošinātu, puišiem nākas beigt sapņot un sākt strādāt. Viņi izdomā neprātīgu plānu, kam jāgarantē panākumi.

Filmai «Ātrie igauņu puiši» tiek veltīti komplimenti gan par aizraujošo scenārija dinamiku, gan baudāmo kinematogrāfiskumu, gan rūpīgi nostrādātajām vēsturiskajām detaļām.

Komēdijas režisors Jāks Kilmi, komentējot to, uzsver, ka viņa bērnība ir pagājusi 80. gados, tāpēc tas ir periods, kuru pats pārzina vislabāk.

«80. gadi ir manas personības pamats. Esmu izjutis tā nokrāsas līdz smalkākajām niansēm. Atceros, cik šizofrēniskā situācijā tobrīd atradās jaunieši, jo viņu reālā dzīve krasi kontrastēja ar skaistajām, iekārojamajām lietām, kuras varēja nopirkt aiz dzelzs priekškara,» stāsta Jāks Kilmi.

Filmas prezentācijas ballīti apmeklēja daudzi pašmāju kino un televīzijas «spīdekļi».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu