«Radiohead» ģitārists stāsta par dziesmu, kas gandrīz iznīcināja grupu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Vida Press/Sipa

Oskfordas kvinteta «Radiohead» ģitārists Eds Obraiens (Ed O’Brien) intervijā BBC6 atklājis interesantu faktu par pirms 20 gadiem izdoto albumu «OK Computer», kuru grupa šogad nolēmusi pārizdot ar vairākām iepriekš nepublicētām dziesmām.

Jau ziņots, ka grupa, kas pagājušogad laida klajā jaunu albumu «A Moon Shaped Pool», sociālajos tīklos nedēļas sākumā bija publicējusi 30 sekunžu video, kurā lika mums nojaust, ka, iespējams, grupa nolēmusi atzīmēt 20 gadus kopš sava klasiskā albuma «OK Computer». Šonedēļ šis fakts apstiprināts, un tiks izdots albums «OKNOTOK», kurā būs iekļauti arī trīs pirms tam neizdoti skaņdarbi «Man of War» (previously «Big Boots»), «I Promise» un grupas fanu favorīts «Lift». Tieši par šo dziesmu O'Braeins pastāstījis detalizētāk.

Viņš atklājis, ka grupa neapzināti «nogalināja» šo dziesmu, jo, ja tā tiktu pareizi ierakstīta un iekļauta albumā, «Radiohead» pārdotu daudz vairāk albumu un, iespējams, tas grupu pazudinātu.

Kad «Radiohead» devās turnejā kopā ar tobrīd ļoti populāro dziedātāju Alanisu Moriseti (Alanis Morissette), koncertos «Lift» laikā publika cēlās kājās un par dziesmu bija milzīgā sajūsmā.

«Dziesmai piemita kas inficējošs, tai bija himniska kvalitāte,» viņš saka. «Ja dziesma tiktu iekļauta albumā, mēs nonāktu pavisam citā vietā un, iespējams, tas ļautu mums pārdot daudz vairāk albumu. Visi mums to teica, un man šķiet, ka mēs neapzināti to nogalinājām. Ja «OK Computer» kļūtu tikpat populārs kā «Jagged Little Pill» [Morisetes albums - red.], tas mūs iznīcinātu.

Kad devāmies studijā, lai to ierakstītu, bija sajūta, ka mums pie deniņiem pielikts ierocis.

Spiediens bija milzīgs.»

Ed O’Brien
Ed O’Brien Foto: Vida Press/Sipa
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu