Latviju konkursā «Eirovīzijas Gada koris» pārstāvēs koris «Spīgo»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latviju konkursā «Eirovīzijas Gada koris» pārstāvēs Jelgavas 4.vidusskolas meiteņu koris «Spīgo» ar diriģenti Līgu Celmu-Kursieti, informē Latvijas Televīzijas (LTV) pārstāvis Edgars Lākutis. Konkurss «Eirovīzijas Gada koris 2017» šovasar notiks pirmo reizi, turklāt Latvijā, nodrošinot arī starptautisko tiešraidi.

Nacionālajā atlasē par uzvaru vēl sacentās Babītes pagasta jauktais jauniešu koris «Maska» ar diriģentu Jāni Ozolu, vīru koris «Tēvzeme» ar diriģentu Tālivaldi Gulbi, sieviešu koris «Balta» ar diriģenti Māru Marnauzu, Krustpils kultūras nama jauktais senioru koris «Atvasara» ar diriģenti Skaidrīti Pugu un PIKC Ventspils Mūzikas vidusskolas skolēnu koris «Nošu planētas», kura diriģenti ir Rudīte Tālberga un Anitra Niedre.

Uzvarētāju noteica žūrijas vērtējums un skatītāju balsojums vienādās daļās. Žūrijā darbojās tās priekšsēdētājs, kordiriģents Romāns Vanags, kā arī dziedātāja Jolanta Gulbe-Paškevia, LTV Kultūras redakcijas vadītāja Ieva Rozentāle un diriģents, pedagogs un komponists, Dziesmu svētku Goda virsdiriģents Edgars Raevskis.

«Sveicam kori «Spīgo» ar uzvaru un vēlam godam pārstāvēt Latviju lielajā konkursā jūlijā. Sakām paldies visiem pārējiem koriem par dalību un ieguldīto darbu. Visi priekšnesumi bija kvalitatīvi un nacionālas atlases fināla cienīgi,» norāda LTV Raidījumu daļas Projekta vadītāja Sandra Eihmane.

Konkursa «Eirovīzijas Gada koris 2017» mērķis ir popularizēt koru kultūras tradīcijas plašai auditorijai Latvijā un ārpus tās, kā arī veicināt savstarpējo sadarbību ar Eiropas valstu dažādām kultūrām.

Konkursu «Eirovīzijas Gada koris 2017» rīko nodibinājums «Rīgas Tūrisma Attīstības Birojs», Eiropas Raidorganizācijas asociācija (EBU), LTV un organizācija «Interkultur».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu