Rudzinskis aicina uz koncertiem ar somu džeza zvaigzni Verneri Pohjola

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Saksofonists Toms Rudzinskis aicina uz koncertiem ar somu džeza zvaigzni Verneri Pohjola. Pohjola-Rudzinskis kvinteta koncertu sērija apvienos izcilu mūziķu sastāvu no Latvijas, Igaunijas, ASV un Somijas, pirmais koncerts - 3. maijā «Teātra bārā», noslēdzot Rudzinska vadīto džeza koncertu un jam sesiju trešo sezonu.

Kvinteta centrā - Somijas mūzikas nacionālais dārgums, Pohjola mūziķu dzimtas spožākā atvase, trompetists Verneri Pohjola. Sastāva ritma sekciju pārstāvēs Ņujorkas džeza vēstnieks, kontrabasists Rob Dougay no ASV un starptautiski atzītais latviešu bundzinieks, komponists un perkusionists Kaspars Kurdeko. Koncertos Rīgā 3., 4. un 5. maijā klausītājiem būs iespēja dzirdēt izcilo latviešu džeza ģitāristu Matīsu Čudaru, bet koncertos Igaunijā, 6. maijā Viljandi un 7. maijā Tallinā, uzstāsies atzītā igauņu džeza pianiste, komponiste un aranžētāja Kirke Karja.

Mūziķi jau iepriekš tikušies dažādos džeza festivālos, bet ideja par sadarbību dzimusi Straptautiskās Džeza dienas ietvaros Rīgā 2016. gadā. Apvienojušies koncertu sērijā, lai meklētu kopīgu muzikālo valodu skandināviskās noskaņās, mūziķi izpildīs Pohjola un jaunus Rudzinska skaņdarbus - melodiskas, konceptuāli atturīgākas, minimālistiskas kompozīcijas, kas atstāj vietu mūziķu saspēlei un klātesošo baudījumam.

Toms Rudzinskis par gaidāmajiem koncertiem: «Šī būs īpaša iespēja dzirdēt Verneri mazos, vietējai publikai pieejamos koncertos un jam sesijā! Viņš ir ne tikai pasaules mēroga zvaigzne, bet lielisks mūziķis, trompetists, kas aktīvi turpina meklēt jaunas skaņas un alternatīvas tehnikas. Ar nepacietību gaidu iespēju spēlēt ar šo nebijušo sastāvu, eksperimentēt un atskaņot tūrei rakstītās kompozīcijas!»

Koncerti un jam sesija tiks straumēti Facebook Live tiešraidē Toma Rudzinska oficiālajā Facebook lapā:

www.facebook.com/TomsRudzinskisMusic

Pohjola-Rudzinskis kvintets koncerti:

3.maijā 20:00 «Teatra bārs», pēc koncerta jam sesija

4.maijā 20:00 Kaņepes Kultūras centrs

5.maijā 20:00 Džeza bārā-restorānā «Trompete «

6.maijā 20:00 «Jasm», Viljandi, Igaunijā

7.maijā 20:00 «Philly Joe's», Tallinā, Igaunijā

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu