Džons Olivers trāpīgi izskaidro Francijas vēlēšanu nozīmīgumu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums

Televīzijas sarunu šova «The Last Week Tonight» vadītājs komiķis Džons Olivers (John Oliver) allaž trāpīgi komentējis pasaules politiskos notikumus. Vienā no saviem nesenākajiem raidījumiem viņš pieskārās Francijas prezidenta vēlēšanām. Vienu no galvenajā pretendentēm uz šo nozīmīgo amatu Marinu Lepēnu viņš nodēvējis par «Francijas Trampu». «Nesavāriet sūdus un neievēliet savu Trampu,» viņš saka.

Vēlēšanu pirmā kārta notiks jau svētdien 23. aprīlī.

Olivers savā monologā uzsvēra, ka Eiropas liktenis šobrīd ir Francijas rokās, jo vairāki prezidenta kandidāti atbalsta «franču brexit» ideju.

Aplūkojot visus 11 kandidātus, Olivers vairāk koncentrējās uz diviem līderiem - bijušo Francijas ekonomikas ministru Emanuelu Makronu un Francijas galēji labējās Nacionālās frontes (FN) līderi Marinu Lepēnu.

Olivers atgādināja, ka Lepēnas tēvs Žans Marī Lepēns vairākas reizes savulaik notiesāts par rasismu un antisemītismu, un, lai arī Lepēna ir mīkstinājusi sākotnējo partijas nostāju, tā tāpat ir bīstama populiste.

«Lielbritānija ar Brexit un ASV ar Trampu pieļāva kļūdu. Francija, neizdariet to pašu kļūdu!» viņš saka nobeigumā franču valodā, sēžot pie galda ar akordeona mūziku fonā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu