«Lielajā dzintarā» viesosies iemīļotie «Lupatiņu» varoņi

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Ceturtdien, 20. aprīlī pulksten 10 Liepājas koncertzāle «Lielais dzintars» sadarbībā ar «Latvijas koncerti» piedāvā muzikālu koncertuzvedumu pirmsskolas vecuma bērniem «Kā Lupatiņi draiskojās».

Koncertuzvedumā iemīļotie Luptiņu varoņi - Cimdiņš, Zeķīte, Spilventiņš un Lakatiņš pirmo reizi dosies muzikālos piedzīvojumos. Visi draugu modīsies, sāksies diena, pilna notikumiem un darbiņiem. Būs laiks arī rotaļām un pat mūzikas stundai, jo kopā ar Lupatiņiem uz skatuves būs komponists Jēkabs Nīmanis.

Koncertuzvedums tapis pēc bērnu un vecāku vidū jau iemīļota stāsta par četriem auduma bērniņiem, kuri kopā ar Kaķi dzīvo skaistā audumu mājiņā un caur dažāda veida piedzīvojumiem iepazīst un izzin apkārtējo pasauli – kas mīt vannasistabā, vai var izārstēties, ēdot konfektes, kur dzīvo ziema, – un citus aizraujošus jautājumus.

Pie lupatiņu tēla veidošanas strādājuši Latvijā pazīstami autori, tostarp rakstniece Inese Zandere, animāciju filmu režisors Edmunds Jansons un komponists Jēkabs Nīmanis.

«Ikdienišķi priekšmeti – zeķes, pogas, cimdiņi – ir lieliskas rotaļlietas, un spēlēties ar tiem ir pat interesantāk, nekā ar smalkām lellēm. Lietu īpašības ļauj iztēloties to raksturus, un tad jau sākas stāsts. Tā spēlējas mazi bērni, tā spēlējamies arī mēs, «Lupatiņu» autori, un šī spēle palīdz bērniem saprast pašiem sevi, mācīties dzīvot,» saka rakstniece, tēlu veidotāja Inese Zandere.

Koncertuzvedumā piedalīsies un tēlus atveidos: Baiba Renerte (mecosoprāns) – Zeķīte, Artūrs Bērziņš (trombons) – Kaķis, Juris Vizbulis (tenors) – Lakatiņš, Ernests Mediņš (sitaminstrumenti) - Cimdiņš, Uģis Krišjānis (klavieres) – Spilventiņš, komponists - Jēkabs Nīmainis (klarnete, ģitāra). Koncerta vadītāja – Karina Bērziņa.

Koncerts tapis ar Valsts Kultūrkapitāla fonda un Liepājas domes atbalstu. Biļetes par 5 eiro nopērkamas visās Biļešu paradīzes kasēs, interneta vietnē www.bilesuparadize.lv, kā arī koncertzāles «Lielais dzintars» informācijas centrā. Biļetes jāiegādājas katram apmeklētājam neatkarīgi no vecuma. Plašāka informācija par norisēm koncertzālē: www.lielaisdzintars.lv.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu