Signe Meirāne par pavāru pēkšņo popularitāti

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Izdevumam «L'Officiel Latvija» pavāre Signe Meirāne neslēpj, ka mūsdienās pavāri kļuvuši par slavenībām, tas tāpēc, ka cilvēki arvien vairāk interesējas, ko un kā ēd.

Apkārt ir tik daudz informācijas par ēdienu, cilvēki sāk iemīļot pavārmākslu, meklē tajā iedvesmu, jo profesionālie ēst gatavotāji kļuvuši demokrātiski, gluži kā draugi.

Signei ļoti patīk pavārs Džeimijs Olivers, kurš popularizē veselīgu ēšanu, Meirāne apbrīno viņa interesi par bērnu ēdināšanu.

Arī Latvijā iemīļotā pavāre cīnās, lai jau bērnudārzos un skolās bērni tiktu pieradināti pie pareiza uztura.

Signe apzinās, ka viņas dzīve būtu daudz vieglāka, ja viņa gatavotu meitām to ēdienu, ko viņas vēlas, bet pavāre domā par veselīgu ēdienu un meitu veselību.

Toties skolās pretestību rada fakts, ka cilvēki lēni pierod pie jaunām lietām un nepietiek, ka pastāsta bērniem par veselīgu ēdienu, ir vajadzīgas iemaņas.

Faktu, ka vecāki ar dārgām mašīnām, zīmolu apģērbiem pasūta bērniem picas, Signe sauc par apziņas ekoloģiju, un teksti - bērnībā tā ēdām un viss ir labi - neattaisnojas, atliek tikai paskatīties apkārt, cik daudz slimību un neveselīgi apaļu cilvēku.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu