LTV rādīs Vitālija Manska jaunāko filmu «Radinieki»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: kadrs no filmas

Godalgotā dokumentālo filmu režisora Vitālija Manska jaunākā filma «Radinieki» tiks rādīta Latvijas Televīzijā 17. aprīlī plkst. 22. Latvijas skatītājiem ir iespēja noskatīties filmu, kas kopš savas pirmizrādes Karlovivari Starptautiskajā filmu festivālā pagājušā gada vasarā ir demonstrēta gandrīz trīsdesmit filmu festivālos visā pasaulē.

Dokumentālā filma «Radinieki» ir režisora personiskākā filma – par to, kā viņa ģimeni ir ietekmējis Krievijas – Ukrainas konflikts. Nesenie politiskie notikumi kaimiņvalstī ieviesuši izmaiņas arī paša Vitālija Manska dzīvē, tādēļ kopš 2014. gada viņš dzīvo Latvijā. Filmā režisors pēta Maidana revolūcijas seku ietekmi uz Ukrainas sabiedrību, galvenokārt autora radiniekiem. Viņi dzīvo dažādās valsts daļās: Ļvovā, Odesā, separātistu kontrolētajā Donbasā, kā arī Sevastopolē, Krimas pussalā.

Vitālijs Manskis: «Filma atklāj parastu cilvēku stāstus, tie ir par viņu dzīvi valstī ar sarežģītu vēsturi, kas šobrīd cenšas satuvināties ar Eiropu. Tā bija ukraiņu vairākuma izvēle, taču vienlaikus tā valstī izprovocēja asiņainu karu.»

Filma «Radinieki» ir apjomīgākā pēdējo gadu kopražojuma filma, tās tapšanu ir atbalstījis ne tikai Latvijas Nacionālais kino centrs, bet arī Igaunijas, Ukrainas un Vācijas filmu fondi un vairāku Eiropas valstu televīzijas.

RADINIEKI_treileris from Ego Media on Vimeo.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu