Vaikules festivālā uzstāsies Valērijs Ļeontjevs un operas zvaigznes

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Ar vērienīgu atklāšanas koncertu 20. jūlijā sāksies trešais starptautiskais festivāls «Laima Rendez Vous Jūrmala», kura ietvaros kopskaitā vairāk nekā 40 izpildītāji priecēs Dzintaru koncertzāles klausītājus, informē festivāla preses dienesta pārstāve Ilze Pleša. Pirmajā dienā īpaša uzmanība tiks pievērsta Metropolitēna zvaigznēm kopā ar Liepājas Simfonisko orķestri, pieredzējušajiem mūziķiem Valērijam Ļeontjevam, Valērijam Sjutkinam un Jeļenai Vaengai, kā arī jaunajiem talantiem Uzari, Justam un Dagamba.

Pārsteigumu pirmajā koncerta vakarā sola sagādāt pasaulē atzītas Ņujorkas Metropolitēna zvaigznes Hibla Gerzmava un Kristīne Opolais, kuras uzstāsies kopā ar Liepājas Simfonisko orķestri.

Krievijas izcelsmes soprāns Hibla Gerzmava ir šobrīd viena no pieprasītākajām operas dziedātajām un regulāri uzstājas lielākajos opernamos, tajā skaitā Ņujorkas Metropolitēnā, Parīzes Operā, Vīnes Valsts operā, Londonas Karaliskajā Operā u.c. Viņas vokāls tiek atzīts par fenomenālu un ir izpelnījies kritiķu uzslavas.

Īpašs būs soprāna Kristīnes Opolais iznāciens. Viņa ir viena no pasaules jaunajām operas zvaigznēm, kuras uzstāšanās pēdējos gados vainagojas ar sensacionāliem panākumiem un izpelnās izcilu kritikas un skatītāju novērtējumu, bet dzimtajā Latvijā viesojas salīdzinoši reti. Opolais regulāri sadarbojas ar pasaulslaveniem diriģentiem un viesojas pasaules prestižākajos opernamos, Milānas Teatro alla Scala, Bavārijas Valsts operā u.c. Īpaša loma arī Ņujorkas Metropolitēna operai, kur maijā operdziedātāja kopā ar pasaules zvaigznēm dziedās galā koncertā, kas veltīts 50 gadiem kopš Metropolitēna opera sākusi darbu pašreizējā operas namā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu