Krāšņā ceremonijā pasniegtas «Latvijas Modes un Stila gada balvas 2016»

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars

29. martā Rīgā notika ikgadējā Latvijas Modes un stila balvas pasniegšanas ceremonija. Šī balva, kas tiek pasniegta dažādās nominācijās, ļauj novērtēt attiecīgo jomu profesionāļu darbību. Vietējiem modes māksliniekiem un citiem modes industrijas speciālistiem tā kļuvusi par vēl vienu stimulu attīstībai to profesionālajā jomā. Šogad ceremonija norisinājās restorānā «Kolonāde. Mūsu stāsti».

Vēl pirms balvu pasniegšanas ceremonijas vairums nominantu atzina, ka nav būtiska pati balva, galvenais ir tikt nominētiem, jo daudzi cenšas, izrāda sevi gadiem ilgi un tā arī nesaņem nevienu balvu vai nomināciju.

Vakara vadītājas lomā iejutās modes ikona Maija Silova, kura ik gadu apmeklē Rīgas modes nedēļu un atbalsta vietējos dizainerus, gan dāvājot ziedus pēc skatēm, gan valkājot vietējo censoņu radīto apģērbu.

Beigu beigās pie balvām tika:

  • Gada modes mākslinieks - Nolo,
  • Gada izrāviens modes jomā - Deeply Personal,
  • Gada radošākā modes skate - M-Couture,
  • Modes un dzīves stila žurnāla oriģinālākais vāks - Pastaiga (izdevums krievu val.),
  • Gada stilīgākais skatuves mākslinieks - Agnese Rakovska,
  • Labākais dizaineru veikals, kas tika atvērts 2016. gadā, - BOLD,
  • Ieguldījums modes attīstībā - Natālija Muzičkina (Rīgas Modes muzejs).

Balvas pasniedza Rīgas modes nedēļas sadarbības partneri un citu gadu balvu ieguvēji. Īpaši izcēlās pasākumu rīkotājs Deniss Ševeļovs, kurš atklāja visu, ko domā par modes pasākumu, modi, to, ka nekad nav bijis nominēts nevienā kategorijā, un lietoja pat pāris rupjību, lai uzsvērtu savus vārdus.

Vakara gaitā viesi baudīja šampanieti, atbalstīja cits citu ar aplausiem, novērtēja citu viesu tērpus, kā arī dalījās pārdomās par nominācijām, balvu ieguvējiem, kā nekā katram ir sava gaume un redzējums.

Vairums nominantu un balvu ieguvēju vēlas ar savu piemēru iedvesmot citus, kļūt par iedvesmas objektu, panākt, lai cilvēki uzvar savus kompleksus un ir viņi paši, kā nekā nevienam no «Latvijas Modes un stila balvas» viesiem nav kompleksu, vairums nominantu intervijās ir atzinuši, ka ar pašpārliecību tiem viss kārtībā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu