Valmiermuižas alus darītava baudīšanai un vērtēšanai izrādīs jauno proves Vasaras alu No.6, savukārt garškopju kustība Gardu muti cels galdā rabarberu zeltera provi No.2. Izsalkušie varēs mieloties ar alus virtuvē tapušajiem Meteņdienas gardumiem - kviešu un miežu plāceņiem, kas pildīti ar smeķīgu cūkgaļu.
Jaunumi Valmiermuižas alus virtuvē
Lai paslēptos no tirdziņa burzmas un ieturētu brangāku maltīti, viesi aicināti izbaudīt un novērtēt jauno Valmiermuižas alus virtuves konceptu. Latvisku garšu meistars, šefpavārs Dzintars Kristovskis, izmantojot Latvijas zemē un gadalaikos sakņotas garšas, turpina kopt tradīcijas, radot mūsdienīgu garšu piedzīvojumus uz šķīvja.
METEŅDIENAS SVINĪBU PROGRAMMA
TIRDZIŅŠ «AR GARDU MUTI VALMIERMUIŽĀ»
11.00 - 15.00 Mājražotāju gardumu un amatnieku labumu tirdziņš
11.00 - 15.00 Valmiermuižas alus virtuves sarūpētie Meteņdienas gardumi
12.00 - 14.00 Garšu meistarklase #zemesgarša ar šefpavāru Ingmāru Ladigu
11.30 - 13.30 Meteņdienas tradīciju izzināšana, dziesmas, rotaļas un muzicēšana ar folkloras kopu «Nāburgi»
11.00 - 13.30 Skaņu rīku veidošana
11.00 - 15.00 Lupatu deķu aušana stellēs kopā ar TLMS «Valmiera»
11.00 - 15.00 Zirgu izjādes Valmiermuižas pils parkā
11.30 - 13.30 Pērļošanas darbnīca
Nākamie svētki - Pavasara saulgriežu svinības un tirdziņš «Ar gardu muti Valmiermuižā» 18. martā!