Tumšie «The xx» jaunajā platē izvēlas košākas krāsas

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

2015. gadā pats klusākais un kautrīgākais no Londonas trio «The xx» - grupas skaņas arhitekts, producents Džeimijs Smits (Jamie Smith, 28) jeb «Jamie xx» laida klajā savu solo albumu «In Colour» (skat. recenziju) un kļuva par vienu no pieprasītākajiem elektroniskās mūzikas producentiem pasaulē. Kā liecina plates nosaukums «In Colour» («Krāsains»), atšķirībā no tumšā un skumjā «The xx» skanējuma viņa albums bija muzikāli krāsains, pārsteidzoši viegls un saprotams. Tāpēc tikai likumsakarīgi, ka šonedēļ klajā laistajā trešajā «The xx» albumā tumšā skaņu palete atjaukta ar ko spilgtāku un košāku.

The xx «I See You»

(Young Turks) 10/12

Nesaku, ka tagad grupa izklausās kā «Chainsmokers», taču muzikāli pirmie albuma singli («On Hold» un «Say Something Loving») bija daudz dejiskāki, kustīgāki un mažorīgāki. Par grūtsirdīgo otro albumu «Coexist» («Līdzāspastāvēšana») jau nu noteikti.

Kas mainījies? Pirmkārt jau tiek izmantoti sampli. «Say Something Loving» izgriezts fragments no 1976. gada «Alessi Brothers» dziesmas» Do You Feel It?», «On Hold» citē klasisko Hall & Oates skaņdarbu «I Can't Go for That (No Can Do)», savukārt «Lips» izmanto akadēmiskās mūzikas fragmentu - Trio Mediæval izpildīto «Just (After Song of Songs)», kas dzirdams kinofilmā «Youth» (La Giovinezza).

Arī abi dziedātāji - Romija Medlija Krofta (Romy Madley Croft, 27) un Olivers Sims (Oliver Sim, 27) agrāk ar savām muzikālajām idejām apmainījās epastiski, bet tagad komponējuši mūziku, būdami vienā telpā. Džeimijs Smits to visu apaudzējis ar bītiem - brīžiem askētiskiem, bet brīžiem ļoti dejiskiem. «On Hold» pat atskaņo «Eiropas hitu radio», tas jau vien ir rādītājs.

A photo posted by The xx (@thexx) on

Pēc sarežģītā otrā albuma «Coexist» grupas dalībnieku (Romija un Olivers pazīst viens otru jau no smilškastes laikiem, Džeimijs ar abiem iepazinās, kad viņam bija 11) attiecībām bija jāiztur nopietni pārbaudījumi. Romija mēģināja tikt galā ar savām emocijām, viņa 11 gadu vecumā zaudēja māti, 20 gadu vecumā tēvu un īsi pēc tam arī māsīcu, kas bija viņai kā māsa, savukārt

Sims bija pasācis tā biežāk iedzert... pa vidu attiecības, slava, uzdzīve, radošās mokas.

Vienam otru atbalstot, iedziļinoties, šie priekšpilsētas goti, kā viņus dēvē presē, tomēr spēja fokusēties jaunam ierakstam. Daudzas emocijas «sadedzinātas» mūzikā. Romijas tuvinieku nāve caurvij «Brave for You», savukārt Smita alkoholisma problēma - bonusdziesmu «Naive».

The xx «I See You»
The xx «I See You» Foto: Publicitātes foto

Katrā ziņā

jaunajā albumā grupa nav zaudējusi savu intimitāti.

Man vienmēr Romijas balss (arī tēls) ir asociējusies ar «Everything but the Girl» dziedātāju Treisiju Tornu (Tracey Thorn). Arī «Everything but the Girl» spēja saglabāt savu «es», neskatoties uz savulaik superpopulāro dziesmas «Missing» remiksu.

Šķiet, trio devies pareizā virzienā.

Izdošanas datums - 13.01.2017.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu