Dziedātāja Katy Tindemark debitē kā vijolniece zviedru kabarē šovprogrammā «Xpectacular»

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publiciātes foto

Dziedātāja Katy Tindemark jau labu laiku dzīvo gan Rīgā, gan Stokholmā, un tāpēc nav nekāds brīnums, ka muzikālo karjeru viņa veido gan Latvijā, gan Zviedrijā. Latvijā Katy vairāk ir zināma kā dziedātāja, kura reizēm spēlē vijoli, turpretī Zviedrijā viņa pamanīta tieši vijoles spēles dēļ.

Augusta vidū dziedātāja uzzināja, ka norisinās noklausīšanās kabarē šovam, tiek vākta trupa un vēlāk tiks izveidota izrāde, kuru spēlēs ilgi, tātad ikviens dalībnieks iegūs pastāvīgu darbu.

«Aizgāju uz noklausīšanos, nodziedāju dziesmu «I feel good» un mazliet paspēlēju vijoli, pēc divām nedēļām saņēmu atbildi, ka esmu uzņemta trupā, bet man par pārsteigumu kā vijolniece, ne dziedātāja,» stāsta Katy.

Saņemot pirmā skaņdarba notis, jaunā sieviete apjuka, jo kopš mūzikas skolas beigām nebija spēlējusi vijoli pēc notīm, bet tikai pēc dzirdes, pagājuši desmit gadi, un notis Katy vairs īsti neprot nolasīt un nospēlēt.

«Tik ļoti vēlējos būt daļa no kabarē šovprogrammas, ka iemācījos skaņdarbu spēlēt no galvas. Lai varētu to iemācīties, iegādājos telefonam aplikāciju: tajā nofotografē notis un aplikācija tās nospēlē, tādā veidā varēju visu iemācīties no galvas,» atceras Katy.

Pirmajā mēģinājumā mūziķi izmantoja notis un sajūsminājās, cik labi Katy spēlē un cik ātri lasa notis, tātad mākslinieces centība atmaksājās.

Ierodoties uz mēģinājumu, dziedātāja saprata, ka mūziķi ir no Spānijas un Kubas un runā tikai spāniski vai zviedriski, bet viņa tikai angliski, minimāli spāniski un mazliet itāliski.

«Kas man atlika? Vajadzēja saprasties ar pārējiem mūziķiem, tā nu es pieteicos zviedru valodas kursos un mani uzreiz pārcēla uz otro grupu, nu esmu pabeigusi arī trešo līmeni un varu normāli sarunāties. Neteikšu, ka tā ir mana mīļākā valoda, bet mana meita dzīvo un mācās Zviedrijā, es iesaistos dažādos projektos, ir jāsocializējas, tātad jāmācās valoda,» smaida Katy.

https://youtu.be/K9kmcKDMClE

Mēģinājumi kabarē šovprogrammai norisinājās no septembra līdz pat decembrim, mēģināts tika pat pa piecām, sešām stundām dienā, piedevām, Katy mājās atkārtoja visus skaņdarbus neskaitāmas reizes, lai iemācītos tos perfekti spēlēt no galvas.

«Kopā ar mūziķiem ir tik forši strādāt, viņi mani motivē mācīties spēlēt vijoli arvien labāk un labāk. Ja kādreiz tā bija kā šova elements manās uzstāšanās reizēs, tad nu vēlos iemācīties spēlēt, cik vien labi spēju, un lasīt notis,» stāsta Katy.

21.decembrī norisinājās šovprogrammas pirmizrāde, Katy vēlējās, lai viņu paslēpj kur maliņā, bet viņu sudraba kleitā novietoja skatuves vidū un viņai apkārt visi pārējie mūziķi bija tērpušies melnās drēbēs. Sākumā dziedātāja nervozēja par savu debiju vijolnieces lomā, bet, redzot, kā ierodas cilvēki «Skala theather» telpās, dziedātājā noskaņojās uz uzstāšanos un pārsteidza pati sevi ar to, cik lieliski viss izdevās.

«Beigu beigās arī vienu dziesmu nodziedāju, pārējā laikā spēlēju vijoli. Visu pirmizrādes laiku jutos kā pasakā, kā sapnī, jo uzskatu - mākslinieka karjerā nevar būt nekas labāks kā atrasties uz skatuves, atdot sevi visu un redzēt, ka citi mūziķi dara to pašu,» skaidro Katy.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu