Eirovīzijas uzvarētājdziesma «Toy» nonākusi autortiesību pārkāpuma skandālā (5)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Vyacheslav Prokofyev/TASS/Scanpix

Šā gada Eirovīzijas uzvarētājas Netas Barzilai dziesmas «Toy» autoriem varētu draudēt tiesas prāva par plaģiātismu, mūzikas ierakstu kompānijai «Universal Records» paziņojot, ka uzvarētājdziesma ir līdzīga grupas «The White stripes» dziesmai «Seven Nation Army».

Izraēlas mediji ziņo, ka «Universal Records» pirms divām nedēļām ir nosūtījis pirmstiesas vēstuli dziesmas «Toy» autoriem Doronam Medalī un Stavam Begeram, vēršot uzmanību uz autortiesību pārkāpumu sakarā ar šķietamo līdzību starp «Toy» un 2003. gada grupas «The White stripes» hitu «Seven Nation Army».

Kompānijas advokāti apgalvo, ka autortiesību pārkāpums ir «Toy» dziesmas ritma un harmonijas līdzības.

Atbildot uz vēstulē izklāstītajiem apgalvojumiem, Medalī sacīja, ka viņš un Bergers ir pārsteigti, ka saņēmuši šādu vēstuli, taču šobrīd cenšas nokārtot situāciju.

«Tā nav tiesas prāva, un mēs neesam iesūdzēti tiesā. Šī ir paskaidrojuma vēstule, kurā tiek veikta precizēšana. Es uzskatu, ka jautājums nākamās nedēļas laikā tiks veiksmīgi atrisināts, lai apmierinātu visas puses,» izdevumam «Jerusalem Post» paziņoja Medalī.

Gadījumā, ja pret Netas dziesmu tiks celta prasība tiesā, tā varētu anulēt viņas uzvaru Eirovīzijā un atņemt tiesības Izraēlai uzņemt Eirovīzijas konkursu 2019. gadā, jo saskaņā ar Eirovīzijas noteikumiem «uzvarētājdziesmai ir jābūt oriģinālam skaņdarbam, kurš konkursam nenes neslavu».

Pat ja abas puses panāktu vienošanos sadalīt dziesmas autortiesības, pastāv iespēja, ka Eirovīzijas konkursa rīkotāji varētu uzskatīt, ka tā nav oriģināla, tādējādi arī nav tiesīga konkurēt ar citām Eirovīzijas dziesmām.

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu