«Latvian Voices» noslēgs turneju «Mazie, skumjie Ziemas svētki»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto
References: API SITE

Savā adventes koncertturnejā paviesojušās Ogrē, Jelgavā, Kuldīgā un Valmierā, vokālās grupas «Latvian Voices» meitenes savu pirmo Latvijas Ziemassvētku koncertturneju «Mazie skumjie Ziemas svētki» noslēgs 20. decembrī ar diviem koncertiem Rīgas Torņakalna ev. lut.baznīcā.

Koncertprogramma «Mazie skumjie Ziemas svētki» ļaus klausītājam iepazīt grupas dalībnieču jaundarbus (piemēram, Lauras Jēkabsones «Totari»), atpazīt vēsturiskas Ziemassvētku melodijas, kas nemanāmi savīsies kopā ar «Latvian Voices» dalībniecēm tik tuvo tautas mūziku un ziemas saulgriežu tradīcijām. «Visu šo astoņu pastāvēšanas gadu laikā mums ir sakrājies, ko teikt gan tekstos, gan oriģinālmūzikā, līdz ar to šī tūre būs kā tāds skaists rezumē par paveikto, jo šie ir pirmie Ziemassvētki, kurus pavadām Latvijā, nevis citur pasaulē. Programmā esam iekļāvušas arī senas Adventa laika melodijas – savienojumā ar mūsu pašu muzikālajām idejām -, lai skanētu gan senais, gan mūsdienīgais. Protams, neatkāpsimies arī no tautiskā – mums ir daudz dziesmu ar tautisko tekstu un mūsu mūziku.» Koncertos skanēs arī atpazīstamākas un Ziemassvētku laikam tuvākas melodijas, lai, kā pauž «Latvian Voices» meitenes, cilvēkam, izejot no baznīcas, būtu gaišāka noskaņa. Grupas koncertps skanēs dziesmas «Kas ir šis bērns», «O come, come Emanuel», «Totari», «Kalado», «Mazie skumjie Ziemas svētki», «See amid the winter snow», «Mazais bundzinieks» u.c. Jaunās programmas režisore ir Paula Pļavniece, bet par vizuālo noformējumu rūpēsies Gundega Skudriņa un «Skudras Metropole».


Vēl jāpiebilst, ka pie klausītājiem «Latvian Voices» dosies mazliet citādākā sastāvā, nekā ierasts šajos gados, jo, kā ar smaidu saka Laura, «šāda situācija ir likumsakarīga sieviešu sastāvos, un mūsu sastāva maiņas jau ir kā brends.» Tādēļ šobrīd divu topošo māmiņu – mecosoprāna Elīnas Šmukstes un pirmā soprāna Noras Vītiņas – vietā kopā ar «Latvian Voices» koncertēs Dita Belicka un Beāte Locika, kura aktīvi darbojas arī jauniešu korī «Kamēr...».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu