«Jumava» laiž klajā grāmatu par leģendāro Aizkraukles mēru Vilni Plūmi

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Apgāds «Jumava» laidis klajā grāmatu par ilggadējo, nu jau aizsaulē aizgājušo Aizkraukles mēru un Aizkraukles novada domes vadītāju, ievērojamu cilvēku Vilni Plūmi.

«Cilvēks leģenda. Mesija. Diplomāts. Ģeniāls politiķis, tālredzīgais, atbildīgais, popularitātes auras apskautais, cilvēku pazinējs, Aizkraukles un Latvijas patriots. Latvijas pilsonis, kam līdzināties. Darbaholiķis. Fanātiķis. Perfekcionists. Godīgais. Pārāk pareizais. Absolūtais maksimālists. Jauna ceļa lauzējs. Organizators. Bet, kas debesīs celts, tas arī dažnedažādi pelts: «Komunists. Sarkanais barons. Utopists. Viltnieks. Karjerists. Šermuļu uzdzinējs. Ambiciozais. Kategoriskais.»» Lūk, tik pretrunīgi savulaik vērtēts šis cilvēks – Vilnis Plūme.

«Lielais laika ritējums un pasaules kārtība ir it kā no mums katra neatkarīgi procesi. Tomēr noteiktas vietas vēsturi, sabiedriskos procesus un notikumu gaitu var ietekmēt indivīds,» raksta Aizkraukles novada domes priekšsēdētāja vietniece Anta Teivāne.

Foto: publicitātes

«Vilnis Plūme bija cilvēks, kas spēja ietekmēt procesus un izmainīt notikumu gaitu. Katrā savas dzīves epizodē viņš spēja iedvesmot līdzgājējus mainīt lietu kārtību un lika paskatīties uz notikumiem no cita skatu punkta. Viņš neatstāja vienaldzīgus ne savus sabiedrotos, ne citādi domājošos. Gribētos apgalvot, ka, izlasot šo grāmatu, jūs iepazīsiet cilvēku, kuram kaut nedaudz, bet izdevies ietekmēt lielas lietas.»

Grāmata pieejama visās Latvijas grāmatnīcās.

www.jumava.lv

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu