GEMMI Ziemassvētku vernisāža

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

1. decembrī Rīgā, Vaļņu ielā 4 durvis vēra izstāde-pārdošana – «GEMMI Ziemassvētku vernisāža»!

Izstādē «GEMMI Ziemassvētku vernisāža» tiks piedāvāti leļļu meistares Vladlenas unikālie darbi, kā arī labi zināmu Rīgas juvelieru darinājumi: sudraba suvenīri (kolekcija «VOLOSHIN»), ekskluzīvas rotaslietas (fabrika «GEMMI»), autorbižutērijas kolekcija («Agnese Zeltiņa»), Latvijas mākslinieku darinātas unikālas rotaļlietas, lelles un figūriņas, juvelierizstrādājumi un ekskluzīva bižutērija.

Šeit varēsiet iegādāties dāvanas, kādu nebūs nevienam citam, – tās raksturo meistarība, iedvesma un, protams, mīlestība, tās ienesīs jūsu svētkos siltumu un mājīgumu, padarīs Jaungada svinības par neaizmirstamu notikumu jums un jūsu tuviniekiem.

Izstādē jūs varēsiet redzēt Preiļos dzīvojošās mākslinieces Vladlenas apbrīnojamos darbus. Tie pārsteidz ar dzīvām emocijām, filigrānu kompozīciju, fantāzijas pārpilnu sižetu, pārsteidzošu līdzību to prototipiem. Te ir lelles – populāru cilvēku tēli, lelles – fantāzijas un lelles – bērni. Vladlena ir daudzpusīga māksliniece, kas izveidojusi unikālu leļļu galeriju. Viņas darbus var apskatīt Maskavā un Baku, tie glabājas privātkolekcijās daudzās pasaules valstīs – Anglijā, Īrijā, Francijā, Norvēģijā, Vācijā, ASV, Krievijā. Vladlenas darinātie maigie eņģeļi, brīnumskaistās gaisīgās fejas, dzīvesgudrie rūķi un šķelmīgie troļļi dāvā Ziemassvētku noskaņu. Viens no apbrīnas vērtajiem darbiem ir divus metrus augstā kompozīcija «Lidojošais kuģis».

Izstādes «GEMMI Ziemassvētku vernisāža» 1. stāvā tiek piedāvāti juvelieru fabrikā «GEMMI» tapušie juvelierizstrādājumi un ekskluzīvie sudraba suvenīri «VOLOSHIN».

Fabrika «GEMMI» jau vairāk nekā 20 gadus ražo unikālus, rokām darinātus sudraba suvenīrus, kas ir apvienoti kolekcijā «VOLOSHIN», kas tā nosaukta par godu fabrikas dibinātājam. Autors ir apkopojis fabrikas labākos darinājumus, kā arī rūpīgi izvēlējies izcilu sudraba suvenīru un Jauno gadu simbolizējošu miniatūru figūriņu kolekciju. To meistaram ir bijusi laba humora izjūta. Piemēram, mērkaķītis ir attēlots Rodēna «Domātāja» pozā, bet gailis ir atjautīgs lielībnieks ar raksturīgu galvas pagriezienu.

Izstādē var aplūkot arī sudraba kausus, glāzītes, pokālus ar oriģināliem, dažādiem svētkiem paredzētiem vēlējumiem, pokālus ar Rīgas skatiem, kausus ar senlaicīgiem gravējumiem.

Atnākt un apskatīt, varbūt arī izvēlēties unikālu dāvanu, var no 1. decembra līdz 15. janvārim. Galerija «GEMMI» Vaļņu ielā 4, Rīgā.

Tālrunis informācijai: +371 27046030

GEMMI

  • Ieeja 1. stāvā – bez maksas.
  • Ieeja leļļu izstādē (2. stāvā) – 4,00 EUR.
  • Bērniem (6–16 gadi) un pensionāriem – 2,00 EUR.
  • Ģimenes biļete (divi vecāki un ne vairāk kā trīs bērni) – 8,00 EUR.
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu