Zināmi pirmie Vaikules estrādes festivāla viesi - Meladze un Agutins

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Uz festivāla «Laima Rendez Vous Jūrmala» skatuves kāps Valērijs Meladze un Krievijas estrādes pāris Leonīds Agutins un Anželika Varum, informē festivāla pārstāve Ilze Pleša.

Meladze ir gruzīnu izcelsmes Krievijas mūziķis. Saņēmis daudzus Krievijas televīzijas «Muz-TV» un balvas «Zelta gramofons» apbalvojumus, kā arī bijis «MTV Russia Music Awards» nominants. Meladzes uzticamākais sadarbības partneris ir Krievijas estrādes skatuves komponists, viņa brālis Konstantīns Meladze, kura radītās dziesmas ir mūziķa repertuāra pamatā.

Savukārt Agutins un Varum tiek dēvēti par elegantāko Krievijas estrādes pāri. Agutins 1994. gadā laida klajā savu pirmo solo albumu, kas uzreiz kļuva par hitu. Viņš šajā gadā ieguva apbalvojumus «Gada solists», «Gada dziesma» un «Gada albums», kam sekoja izpārdoti koncerti un citi ieraksti. Varum pirmais albums nāca klajā 1991.gadā. Viņa karjeras laikā līdz šim ir izdevusi 13 solo albumus un ieguvusi daudzus mūzikas industrijas apbalvojumus. Agutins un Varum savu kopīgo radošo darbību sāka 1997. gadā

Leonīds Agutins
Leonīds Agutins Foto: ITAR-TASS/Scanpix

Festivāls «Laima Rendez Vous Jūrmala» notiks trešo gadu. Festivālā Jūrmalā būs sastopama populāru Krievijas, Gruzijas, Ukrainas, Lietuvas, Igaunijas un citu valstu mākslinieku plejāde. Publiku priecēs arī latviešu dziedātāji Intars Busulis un Jānis Stībelis, savukārt festivāla priekšnesumus papildinās Ukrainas «Freedom Ballet».

Festivāls norisināsies no 20. jūlija līdz 23. jūlijam Dzintaru koncertzālē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu