Baudot ekskluzīvas vakariņas, sabiedrībā pazīstamas personas atklāj Īru dienas Latvijā

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publiciātes foto

Piektdien, 2. decembrī, ar ekskluzīvām vakariņām šaurā cilvēku lokā Īrijas vēstniecībā tika atklātas pirmās Īru dienas Latvijā. Lai atzīmētu īpašo notikumu un pirmie izbaudītu Īrijā labi pazīstamo, bet Latvijā jauno tradīciju – «Jameson Caskmates» un alus kopā baudīšanu – uz pasākumu bija ieradušies populāri cilvēki, kuri novērtē jaunu garšu un kultūru apmaiņas sniegto baudījumu.

Nākamajā nedēļā, no 5. līdz 9. decembrim ar dažādiem kultūras, izklaides un gardēžu pasākumiem pirmoreiz Latvijā tiks atzīmētas Īru dienas, kuras mērķi ir iepazīstināt ar senām un mūsdienu īru tradīcijām – viskija un alus kopā baudīšanu -, izzināt īru un latviešu režisoru veikumu īsfilmu un kino mākslā, kā arī svinēt Latvijas un Īrijas labās attiecības.

«Dažādu valstu un kultūru sadarbība veicina jaunu, skaistu tradīciju rašanos, kurās vietu un sev tīkamo varēs atrast ikviens. Aicinu šīs nedēļas ietvaros ikvienu izmantot iespēju atklāt sev ko jaunu un īpašu – vai jaunas dzērienu baudīšanas tradīcijas, kurās saplūst Latvijas labākās alus darīšanas prasmes,» vakariņu laikā, sveicot viesus, atzīmēja Īrijas vēstnieks Šeimuss Makeinguss.

Īru dienu atklāšanas pasākumā īpaši izvēlētie viesi baudīja izsmalcinātas, tradicionālas īru vakariņas un iepazinās ar valsts kultūru. Vakariņu noslēgumā pēc izsmalcinātas maltītes viesi baudīja viskiju ar alu.

Viesu vidū bija Īrijas vēstnieks Šeimuss Makeinguss, uzņēmējs Pēteris Šmidre, bijušais Latvijas Ministru prezidents Valdis Birkavs, un citi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu