Šodien tiks pasniegta «Austras balva 2016»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Ceturtdien, 24. novembrī, īpašā preses konferencē «K. K. fon Stricka villa», tiks nosaukts albums, kas ieguvis 2016. gada «Austras balvu».

Šogad uz šo mūzikas apbalvojumu pretendēja vairāk nekā septiņdesmit albumu, no kuriem «Austras balvas» žūrijas locekļi izvēlējās desmit nominantus. Pēc nominantu izziņošanas, žūrijas locekļu balsojuma rezultātā. tika izvēlēts viens uzvarētājs, kas atzīts par šī gada labāko mūzikas albumu Latvijā.

«Austras balvu» ieguvušais izpildītājs šogad saņems arī naudas balvu 1000 EUR apmērā turpmākās radošās darbības veicināšanai, ko nodrošina «Latvijas Izpildītāju un producentu apvienība» (LaIPA). Tāpat preses konferences laikā tiks pasniegta arī portāla «Delfi» simpātiju balva, kuras ieguvēju īpašā balsojumā noteikuši portāla apmeklētāji. Šo balvu ieguvušajam izpildītājam «Delfi» dāvās reklāmas iespējas savā portālā 1000 EUR apmērā.

«Austras balvai 2016» nominēti šādi albumi:

Arturs Skutelis un Tvērumi – Audums

Audience Killers – Floating Islands

Carnival Youth - Propeller

Deniss Paškevičs - Yours Faithfully

Elizabeta Lāce - Mõaiga

Juris Simanovičs – Kā samierināties ar savu nenozīmību

Kasetes - Jaunā kārtība

Rīgas modes - Fantastiski

Stūrī Zēvele – Labdien

Židrūns - Židrūns un tas, ko nevar nest

«Austras balva» ir mūzikas apbalvojums, ko pasniedz gada labākajam mūzikas albumam Latvijā. Šī balva pirmo reizi tika pasniegta pirms gada, kad par uzvarētāju tika atzīts Alises Jostes albums «Hardships Are Ships». Šogad uz balvu pretendēja albumi, kas izdoti no pagājušā gada 18. novembra līdz šī gada 18. oktobrīm, ar vismaz vienu latvieti vai Latvijā dzīvojošu mūziķi starp šī darba autoriem. Tos vērtēja mūzikas žurnālistu, mūziķu un mūzikas industrijas profesionāļu žūrija ar pārstāvjiem gan no Latvijas, gan no Baltkrievijas, Igaunijas, Lietuvas un Lielbritānijas.

«Austras balvu» organizē mūzikas portāla «Intro.lv» žurnālisti Lauris Anstrauts un Normunds Vucāns. To atbalsta «Latvijas Izpildītāju un producentu apvienība» (LaIPA), «K. K. fon Stricka Villa» un «Valmiermuižas alus». «Austras balvas» mediju partneri ir portāls «Delfi» un «Latvijas Radio 5 – Pieci.lv".

austrasbalva.lv

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu