Režisors Vaivars: Man balvas neko nenozīmē, to piešķiršana ir matemātika

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Režisors Regnārs Vaivars, kura izrāde «Laulības dzīves ainas» izvirzīta Latvijas Televīzijas un Latvijas Radio gada balvai «Kilograms kultūras 2016», kā arī nominēta septiņās kategorijās «Spēlmaņu nakts» balvai, tajā skaitā gada lielās formas izrādes un gada režisora kategorijā, sarunā ar TVNET atklāj, ka balvas viņam neko nenozīmē, un pieļauj iespējamību, ka «balvu piešķiršana ir matemātika».

Dailes teātra izrāde «Laulības dzīves ainas» nominēta «Spēlmaņu nakts 2016» balvai šādās kategorijās:

- Gada izrāde;

- Gada režisors - Regnārs Vaivars;

- Gada aktrise - Ilze Ķuzule-Skrastiņa;

- Gada aktieris - Juris Žagars;

- Gada aktrise otrā plāna lomā - Mirdza Martinsone;

- Gada scenogrāfs - Reinis Suhanovs;

- Gada kustību māksliniece - Renāte Kerda.

Reiz dzīvoja vīrs un sieva - Jūhans un Marianna, un viss viņiem bija. Viņš - zinātņu doktors, viņa - advokāte. Inteliģenti, veiksmīgi un izskatās jaunāki par saviem gadiem. Un arī viņu vecāki ir tādi paši. Tātad veiksminieki jau otrajā paaudzē. Ir māja, ir mašīnas, un ir arī bērns. Ko vēl vairāk vajag, jūs teiksiet!
Bet Jūhanam vajag. Jūhanam šķiet, ka viņš vēl nav pietiekami apliecinājies kā vīrietis, un tāpēc viņš aiziet pie jaunākas sievietes. Mariannas dzīve sabrūk. Pēc kāda laika Jūhans gan saprot, ka ir kļūdījies un vēl joprojām mīl Mariannu, bet kā tagad tuvoties? Ak mēs, nabaga vīrieši! Marianna ir atguvusi savu pašlepnumu, un arī Jūhana pašlepnums neļauj lūgties pieņemt viņu atpakaļ. Sākas ilgstošs šķiršanās process, kuru patiesībā nevēlas ne viens, ne otrs, tikai kaunas to atzīt. Paiet laiks, abi atkal ir veiksmīgi precējušies un satiekas jaunā statusā - šoreiz kā mīļākie. Šī būs pasaka par laulības dzīvi.

Lugas iestudējums ir saskaņots ar «Jozef Weinberger Limited» (Londona) Ingmara Bergmana fonda vārdā.

Lomās - Juris Žagars, Ilze Ķuzule-Skrastiņa, Ģirts Ķesteris, Kristīne Nevarauska, Rēzija Kalniņa, Ieva Segliņa, Kaspars Zāle, Mirdza Martinsone,
Anete Krasovska, Ieva Florence, Niklāvs Kurpnieks, Pauls Iklāvs un Anna Jansone vai Elizabete Luīze Cukanova.

Scenogrāfs - Reinis Suhanovs, kostīmu māksliniece - Liene Dobrāja, horeogrāfe - Renāte Kerda (Renate Keerd, Igaunija), gaismu mākslinieks - Harijs Zālītis.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu