Ieslēdz LTV! Mārtiņa Brauna pusgadsimts mūzikā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LTV

Šo sestdien, 19. novembrī, muzikālā spēle «Mana dziesma» izskanēs patriotiskā gaisotnē. Tā būs veltīta vienmēr mainīgajam un dažādajam komponistam, taustiņinstrumentālistam, dziedātājam, piedziedātājam, mazliet arī dzejniekam un rīmju meistaram Mārtiņam Braunam, kura mūzikā nekad nav trūcis nedz dramatisma un romantikas, nedz humora un ironijas.

«Neviens nevar palikt vienaldzīgs, klausoties vai dziedot kora dziesmu «Saule, Pērkons, Daugava». «Tā ir tā dziesma, kuru lūdz atkārtot katros Dziesmusvētkos. Šai dziesmai ir savs spēks, savs kods. Mārtiņam izdodas tādas lietas. Dziesmas stiprā puse, manuprāt, ir šī vienkāršība un trāpīgums mūzikā, nav liekvārdības,» saka Vispārējo Dziesmu un Deju svētku virsdiriģents Romāns Vanags.

Šodien Vispārējie Dziesmu un Deju svētki nav iedomājami bez šīs unikālās kora dziesmas. Dziesmas vārdi ir no Raiņa lugas «Daugava». Šīs dziesma vairākkārt iekļauta Vispārējo latviešu Dziesmu un Deju svētku programmā. Katru reizi, kad kopkoris izpilda šo himnisko dziesmu, visi koncerta apmeklētāji, pieceļoties kājās, pievienojas dziedātājiem.

Šonedēļ Dagmāras Legantes komandā – kultūras ministre Dace Melbārde, diriģente Aira Birziņa un dziedātāja Aija Vītoliņa. Savukārt Intara Rešetina komandā – diriģents Ints Teterovskis, Mārtiņa Brauna 65 jubilejas koncerttūres «Darbi un nedarbi» producents un profesionāls tubists Jānis Kļaviņš un LTV balss un Latvijas Nacionālā teātra aktieris Ivars Puga.

Raidījumu tiešraidē un arī pēc ētera iespējams skatīties www.ltv.lv un www.replay.lv.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu